GeriSeyahat Barselona, Sonar’la elektriklenecek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Barselona, Sonar’la elektriklenecek

Barselona, Sonar’la elektriklenecek

Müzik yazarı Ricard Robles’un 1994’te Barselona’da başlattığı elektronik müzik festivali aradan geçen zamanda uluslararası fenomene dönüştü. Tokyo, Osaka, Reykjavik’e yayıldı. Barselona’ya gençlik ateşi aşılayacak Sonar Festivali, yan etkinlikleriyle 11 Haziran’da başlıyor. Konserler, DJ şovları, sokak partileri 16 Haziran sabahına kadar sürecek.

Mayıs gelince dünyanın her yerinde festival günleri hoş gelir! Bu yıl havalar tam baharı yakalayamamış olsa da, zamanı gelince havalar güzelleşir ve dünyanın dört bir yanında konser ve festival tarihleri belirlenmiş olur. Festivallerin her zaman ayrı bir yeri vardır bende. Türkiye’de veya dünyanın neresinde olursa olsun, benim için festival özgürlük demektir. Normalde sokakta gezerken giyemeyeceğim kıyafetlerimi giyip etrafta dolaşmak, dünyanın dört bir yanından gelenlerle kaynaşmak, müziğin ritmine kendimi bırakmak, sevdiğim ya da daha önceden adını bile duymadığım DJ’lerin gösterisine tanık olmak beni inanılmaz heyecanlandırıyor ve yaşadığımı iliklerime kadar hissetmemi sağlıyor.

Yüzerken müzik dinle

İşte 1994’ten bu yana Barselona’da düzenlenen Uluslararası İleri Müzik ve Yeni Medya Sanatı Festivali (Sonar) benim için bu etkinliklerin en güzellerinden biri! Bu yıl 12-14 Haziran’da gerçekleşecek elektronik müzik festivalinin “Off Sonar” diye adlandırılan kısmından bahsetmek istiyorum. Festival şehrin bir kaç noktasına kurulan sahnelerde gerçekleştirilirken, Off Sonar bir gün erken başlıyor, bir gün geç bitiyor ve daha geniş alana yayılıyor.
Benim için Off Sonar’ın bel kemiği gündüz partileri. En güzel gündüz partileri ise Poble Espanyol’ün içindeki “El Monasterio” ve “La Carpa & Picnic”te. Poble Espanyol, şehrin göbeğinde yer alan, etrafı surlarla kaplı bir açık hava müzesi. İçinde restoranlar, butikler ve festivaller için özel olarak ayrılmış bölgeler var. Saat 14.00’te kapının açılmasıyla 24.00’e kadar süren gündüz partileri gece partilerinden çok daha eğlenceli oluyor. “Fact music pool”daki havuz partileri de müzik eşliğinde güneşlenip, yüzmek için keyifli oluyor. Biletler önceden alındıysa 17.00 sularında festival alanına gitmek hem kalabalık hem de sıcaklık açısından daha rahat. Girişteki kasalardan içki ve yiyecek için para ödeyerek marka alıp, festival alanında para harcamadan takılmak mümkün. Ben geçen yıl sevdiğim ve merak ettiğim DJ’lere göre biletlerimi almıştım. Bu yıl ise geçen yıldan sevdiğim mekanlara ve partilere göre alacağım, çünkü neredeyse her yerde aynı DJ’ler sahneye çıkıyor. Geçen yıl gittiğim gece partilerinden gündüz partileri kadar haz alamamış olmam da bu yılki planımı yapmamda yardımcı olmuş oldu. Zira tüm gündüz partilerinin sonuna kadar kalıp, bir iki tane tercih ettiğim gece partisine katılmayı planlıyorum.

En meşhur parti Lost in a Moment

Belirttiğim gibi Poble Espanyol’deki bütün partilere gidilmeli. Bu yıl “El Monasterio”da yer alacak “Lost in a Moment” partisi Off Sonar’ın en meşhur partisi olup, biletleri satışa çıktıktan üç dakika sonra tükendi! Geçen yıl internet yerine ilk kez kapıda bilet aldığım Lost in a Moment gerçekten hayatımdaki en güzel festival partisiydi. Yalnız kapıdan aldım derken, maalesef erkenden kalkıp iki saat sırada beklemek durumunda kalmıştım. Aldığım duyumlara göre bu yıl kapıda bilet satışı yapılmayacakmış. Çünkü bu sadece 1000 kişilik özel bir parti. Bunu söylemek istemezdim ama, bir kaç gün öncesinde kente gidenler karaborsadan bilet bulmak zorunda. Belki de Off Sonar’ı bu kadar sevmemin sebebi hınca hınç bir kalabalığı olmaması, biletlerin uygun fiyata satılması ve çok kaliteli bir kalabalığının olmasındandır.
Daha kapıda sıra beklerken birileriyle arkadaş olup, sonra başka bir partide karşılaşıp çok eski arkadaşmış gibi beraber eğlenmek, çılgınca giyinmek, kendinizden daha da çılgınca giyinen, her yeri dövmeli, değişik aksesuarlı, birbirinden güzel kız ve erkekleri görmek, farklı farklı ülkelerden insanların bakış açılarını paylaşmak, kaliteli müzikle doya doya eğlenmek Off Sonar’ın en güzel yanlarından sadece bir kaçı.

Bu partiler kaçmaz

* DJ Richie Hawtin: Festivalin en iyi şovlarından biri olacak. 12 Haziran’da. Mekan hâlâ açıklanmadı, takipte kalmakta fayda var.
* Dynamic Showcase: 12 Haziran’da Teatre Principal’de gerçekleşecek gece partisi.
* Havuz Partisi: 13 Haziran’da Fact Music Pool’daki “Miss Kittin & The Girls” partisi kaçmaz.
* Mobilee Rooftop Session: 14 Haziran’da Hotel Silken Diagonal’da. Saat 14.00’te başlıyor.
* Loud & Contact: 14 Haziran’da heyecanla beklediğim parti Poble Espanyol’da. Bu bir “Lost in a Moment” partisi olacak.
* All Day I Dream Showcase: 15 Haziran’da Zt. Hotel’de gerçekleştirilecek. Festivalin güzel partilerinden biri.

Biletinizi internetten alın DJ Richie’nin gizli şovunu kaçırmayın

* Geçen yıl en etkilendiğim DJ şovları Nicolas Jaar, Anja Schneider, Adana Twins ve festival alanında tanışıp arkadaş olduğum DJ Oko idi.
* Sonar ve Off Sonar biletlerini internetten alabilirsiniz (www.residentadvisor.net). Tüm organizasyonları, saat ve tarihlerini, meydana gelebilecek herhangi bir değişiklik buradan takip edilebileceği gibi, güvenli şekilde bilet almak için de en doğru adres! Festivalin web sayfasından da gelişmeleri izleyebilirsiniz (http://sonar.es)
* İnternetten aldığınız biletlerin mutlaka çıkışını alın. Kapıda sıkı bir güvenlik kontrolü var. Tüm biletler isme kayıtlı, barkodlar da kişiye özel. Kapıda mutlaka barkodlar kontrol ediliyor. Kargaşada mağdur olmamak için çıktılara ihtiyacınız var.
* Bileti son dakikada almaya kalkarsanız güneş altında saatlerce kuyrukta bekleyip, organizasyona gereğinden erken saatte gitmek gerçekten işkence oluyor.
* Bilet fiyatları 20 - 40 Euro arasında. Birçok festivale kıyasla fiyatlar gayet uygun.
* Yiyecek-içecek ve tuvalet kuyruklarına hazır olun.
* Özel bilgi: DJ Richie Hawtin mutlaka bir gizli parti düzenliyor. Kulaklarınızı açıp, yerini ve saatini öğrenmek festivalin tadına tat kaçacaktır.

False