GeriSeyahat Bakanlar nereye bakar?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bakanlar nereye bakar?

Bakanlar nereye bakar?

AK Parti yönetiminde çok tuhaf olaylara tanık oluyoruz nedense. Siyasi tarihimizi yazacak olanlar, bu dönemin analizini yaparken ilginç saptamalarda bulunabilirler. Mesela kadrolaşma konusunda. Mesela adamlarını asaleten değil “vekaleten” köşe başlarına yerleştirmeyi becermeleri konusunda... (Sezai BAYAR / Ankara)

Mesela, ortaöğretimde getirmek istedikleri “laiklik karşıtı müfredat” değişikliği iddiasını kabul etmeyip kendi bildiklerınde ısrar etmeleri açısından...

 

Mesela YÖK’ü “yok etme” girişimleri noktasında.

 

Mesela çayda çıra, pardon “çaydan kız kaçırma” örneğinin yaşanması meselesinde.

 

Mesela vekillerin karılarını dövme noktasında.

 

Mesela yeşil sermayeyi himaye etmek açısından...

 

Evet bu çok önemli.

 

Kendi inandıkları dini referanslı zenginlerin sermayesini daha fazla koruma konusundaki hassasiyetleri unutulur gibi değil.

 

Yani 28 Şubat’ın rövanşı bir anlamda.

 

Bilmeyenlere hemen hatırlatalım.

 

28 Şubat post modern darbesinden önce ve sonra askeri kanat, yeşil sermaye olarak belledikleri, Anadolu kaplanlarının önde gelen holdinglerine karşı savaş açmıştı.

 

Özelikle Konya ve Yozgat hedef seçilmişti.

 

Misal Yimpaş’ın yurt dışında yaşayan vatandaşlardan topladıkları paraların bir gün “iç edileceği” taaa o zamanlar söyleniyordu.

 

Keza Konya’da da aynı tablo yaşanıyordu.

 

Tabii bu iddialara kimse itibar etmedi…

 

Etmedi ama olan oldu, başta Alamancıların olmak üzere toplanan paralar Türkiye’ye getirildi, kurulan şirketler iyi yönetilmedi ya da yönetilmek istenmedi ama trilyonlar, katrliyonlar buhar oldu, uçtu gitti nedense.

 

Hatta YİMPAŞ’ın yöneticileri hâlâ yargılanıyorlar.

 

Dava sekiz ay içinde sonuçlanmazsa tüm yargılanan yöneticiler zaman aşımından yırtacaklar.

 

Acaba yırtabilirler mi?

 

Hürriyet iki gündür YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar’la ilgili yaptığı uyarı mahiyetindek manşetlerinde, uluslararası tutuklama kararı çıkarılan bu şahsın kaçma tehlikesine dikkat çekiyor. Nedeni açık.

 

Uluslararası polis örgütü Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılarak aranan Uyar, yargılama aşamasında ifade vermiyor. Daha doğrusu Meclis’te ifade vermiş ama yüksek mahkemeye çıkma çağrısı yapılmasına rağmen bulunamıyor.

 

Oysa Uyar Türkiye’de...

 

Bazen Yozgat’ta, bazen belki Ankara’da.

 

Ama nedense yakalanmıyor.

 

Fakat AK Parti Yozgat milletvekili İlyas Aslan’ın cenaze törenine katılan Uyar, AK Partili 4 bakanın gözü önünde cenaze namazında görülüyor.

 

Hürriyet’te fotoğraflı belgesi de yer alıyor.

 

Yani hükümetin en ağır topları, Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül (aynı zamanda Dışişleri bakanı) Abdüllatif Şener (Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı) Mehmet Ali Şahin (Spordan sorumlu devlet bakanı) ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, aranan YİMPAŞ’cı Dursun Uyar ile aynı karede.

 

Akıl alacak gibi değil.

 

Bakanlar Uyar’a “bakmıyorlar”

 

Uyar da onlara uyup inatla “bakanlara” bakmıyor olmalı.

 

Bu kadarına, böylesine görmezliğe ve pişkinliğe de pes yani..

 

Sezai Bayar

False