GeriSeyahat Avrupa sosyetesine Adana kurbağası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa sosyetesine Adana kurbağası

Avrupa sosyetesine Adana kurbağası

TÃœRK mutfağında yeri olmayan kurbaÄŸa, su ürünleri ihracatının gözdesi oldu. Her yıl milyonlarca dolar döviz girdisi saÄŸlayan kurbaÄŸalar, Adana'dan canlı ya da ÅŸoklanmış olarak Avrupa ülkelerine sevk ediliyor. Toplayıcıların kilosu 6 milyon liradan ihracatçı iÅŸletmelere sattığı kurbaÄŸalar, Avrupa sosyetesinin sofralarına astronomik rakamlarla ulaşıyor. Avrupalıların tercihi yeÅŸil su kurbaÄŸaları çiftliklerde üretilemiyor, çünkü yılan tehlikesi baÅŸ gösteriyor. Ayrıca, bir kurbaÄŸa yüzlerce yumurta bıraktığı için doÄŸal ortamdan talebi karşılamakta da sıkıntı yaÅŸanmıyor. Toplanan kurbaÄŸalar iÅŸletmeye getirildiÄŸinde önce havuza atılıp bol suyla yıkanıyor. Kafaları kesilip temizlenen kurbaÄŸalar ÅŸoklanarak donduruyor.Â
False