GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

BİR DÜŞÜN


Bir düşün sevgilim

nasıl yoksul düşerdik kimbilir

ekip biçen biz değiliz diye

sevincine katılmasaydık

ürün kaldıranların.

Gök ne kadar daralırdı, bir düşün,

sevdadan söz açmayan türküleri

kaçınsaydık söylemekten.

Kemal Özer

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Bay Mükemmel

Linda Howard

Doğan Kitap


Linda Howard, New York Times’ın en çok satan kitaplar listesine giren pek çok romanın yazarı. B. Dalton Ödülü, Romantic Times Dergisi Eleştirmenler Ödülü, WISH, Silver Pen ödülleri gibi gurur madalyalarıyla dolu çalışma odası. Howard şimdi yeni kitabı Bay Mükemmel’le karşımızda. Kitabın konusu kısaca şöyle: Her cuma iş çıkışı bir restoranda buluşan dört kadın eğlence dolu sohbetlerine konu olarak erkekleri seçer. Mükemmel erkeğin özelliklerini tartışırlar. Uzun boyluluk, yakışıklılık, sevecenlik gibi özelliklerden hangisinin önemli olduğuna karar vermeye çalışırlar. Uzayıp giden listeleri medyaya yansıyınca işler değişir. Dört arkadaşın sohbet konusu başta hayatlarındaki erkekler olmak üzere, listedeki beklentilerle uzaktan yakından ilgisi olmayan birçok erkeği fena halde rahatsız eder. Özellikle de kendisinin "Bay Mükemmel" olduğuna inanan cani bir psikopatı. İçlerinden birinin öldürülmesiyle, kadınlar durumun ciddiyetini fark eder. "Bay Mükemmel" rüyası bir kabusa dönüşmüştür.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

DOLUNAY SOYSERT BU KİTABI ÖNERİYOR

Kraliçenin Soytarısı

Philippa Gregory

Artemis Yayınları


Oyuncu Dolunay Soysert, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. İzmir’de deniz kenarında yürümeye, Sapanca’da gölün etrafında yemek yemeye bayılıyor. Bir çok anısı olan Bodrum’a her yaz gidiyor. Hasankeyf’i merak ediyor. Yurtdışında New York’un renkliliğini beğeniyor. İspanyol mutfağındaki deniz ürünlerine hayran. Paris’i özellikle sonbaharda çok romantik buluyor. Hindistan’a seyahat etmek istiyor. Dolunay Soysert, Avare okuyucularına Philippa Gregory’nin "Kraliçenin Soytarısı" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

JESS MOLHO BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Pearl Jam

Riot Act


Oyuncu ve sunucu Jess Molho, sakin yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Karadeniz, Bozcaada ve Ayvalık’ın doğa güzelliklerine bayılıyor, huzur buluyor. Yurtdışında İtalya’nın tarihi güzelliklerini beğeniyor. Çocukluğunun geçtiği İsviçre’nin kış günlerini çok seviyor. Yunanistan’ın halkını Türklere çok benzetiyor. Mısır’ı ilk fırsatta görmek istiyor. Jess Molho, Avare okuyucularına Pearl Jam’ın "Riot Act" albümünü öneriyor.

False