GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

MEMLEKET İSTERİM

Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikáyet ölümden olsun.

Cahit Sıtkı Tarancı

Her Şey Dahil

Judy Astley

Doğan Kitap


Judy Astley, Oxford Kolej’de sekreterlik, ardından terzilik yaptı. Birkaç yılını ebeveynlik ve ressamlık yaparak geçirdi. Sonrasında birinin yanında çalışmaya uygun olmadığını anladı. Her gün tayt giyme ve deniz kıyısında kızlarıyla birlikte olma fırsatını kaçırmamak için ilk romanı "Just for Summer"ı yazdı. Şimdi yeni kitabı Her Şey Dahil’le karşımızda. Kitabın konusu kısaca şöyle: "Son birkaç yıldır Beth ve Ned, hep Karayip Adaları’nda aynı lüks spa oteline gidiyorlardı. Her defasında aynı insanlarla karşılaşıyor ve bıraktıkları yerden devam ediyorlardı. Gerçek yaşamlarını kısa bir süreliğine de olsa geride bırakarak... Bu kez tatile çıkmadan, bazı sorunlar baş göstermişti. Ned’in başından ufak bir macera geçmişti. Ama Ned, kaçamağının birlikte tatil yaptıkları çiftlerden biri olduğundan habersizdi."

SEYAHATTE NE OKUYALIM

OKAN KARACAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Büyükelçi

Emir Kıvırcık

Goa Yayınları


Oyuncu Okan Karacan, tarihi yerlere seyahat etmeyi seviyor. Pamukkale’yi doğa harikası olarak görüyor. Balıklıgöl’de balıklara yem atmaktan zevk alıyor. Bodrum’un koylarında huzur buluyor. Yurtdışında Paris’in yemeklerini beğeniyor. Kıbrıs’ın insanlarını çok sıcak bulduğunu söylüyor. İtalya’nın tarihi güzelliklerine bayılıyor. ABD’yi merak ediyor. Okan Karacan, Avare okuyucularına Emir Kıvırcık’ın "Büyükelçi" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÇAĞKAN ÇULHA BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

U2

Pop


Oyuncu Çağkan Çulha, sakin yerlere seyahat etmeyi seviyor. Dinlenmek istediğinde ilk tercihi Bodrum oluyor. Kış aylarında Uludağ’ın karlı manzarasına bayılıyor. İlk fırsatta Karadeniz turu yapmak istiyor. Yurtdışında Amsterdam ve Paris’i merak ediyor. Çağkan Çulha, Avare okuyucularına U2’nun "Pop" isimli albümünü öneriyor.
False