GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

İSTANBUL TÜRKÜSÜ

Kasımpaşa kıyıları tersane

Bir kız sevdim alimallah bir tane

Her dem sevdalıya kız mız bahane

Top çiçeğim deste gülüm

Canım İstanbullum

Aman aman bahane

Gittim baktım şakır şakır Balıkpazarı

Üç tek attım sarhoş oldum ayaküzeri

Üç doluya üç tanecik badem şekeri

Top çiçeğim deste gülüm

Canım İstanbullum

Aman aman bademşekeri

Oktay Rifat

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

MURAT BOZ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Orhan Gencebay

Yargısız İnfaz

Kervan Plakçılık


Şarkıcı Murat Boz, yoğun temposundan fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Memleketi Karadeniz Ereğli, kafasını dağıttığı, tüm problemlerini unuttuğu yer. Çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Safranbolu evlerinden büyüleniyor. Tatil için Bodrum’u tercih ediyor. İlk bulduğu fırsatta Ürgüp’e seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Prag için "Şehrin büyüsüne kapılıp gidiyorum. Yapıların anlattığı çok şey var" diyor. Dinlenmek için Avrupa’nın en sakin ülkesi olarak gördüğü İsviçre’ye gidiyor. Boz’a göre St. Petersburg, tarihi binaları ve insanlarıyla görülmesi gereken yerlerin başında. Boz, Avare okuyucularına Orhan Gencebay’ın "Yargısız İnfaz" adlı albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

HATİCE GÖKÇE, BU KİTABI ÖNERİYOR

Kurtlarla Koşan Kadınlar

Clarrissa P. Estes

Ayrıntı Yayınları


Modacı Hatice Gökçe, seyahatlerinde yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Yurtiçinde Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi, lüksten uzak doğal bir hayat sunduğu için ilk tercihleri. Bodrum Gümüşlük’te kalıntılar arasında yüzmeyi ve kral yolunda yürümeyi seviyor. Antalya Saklıkent’in yazla kışı bir arada yaşamasından hoşlanıyor. Karadeniz bölgesini görmek istiyor. Yurtdışında Milano, tasarım dünyasının önemli şehirlerinden biri olduğu için Gökçe’yi heyecanlandırıyor. Moskova’yı Türkiye’den sonra yaşayabileceği tek yer olarak tanımlıyor. Tokyo’ya çok farklı kültürleri birarada bulundurduğu için fırsat buldukça gidiyor. Hatice Gökçe’nin Avare okuyucularına önerisi, Clarrissa P. Estes’in "Kurtlarla Koşan Kadınlar" adlı kitabı.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ansızın Gelen

Jale Sancak

Doğan Kitap


Jale Sancak, bugünü, sokağı, her gün içine karıştığımız kalabalığı, sıradan insanların sıradışı öykülerini anlatıyor. "Ansızın Gelen" sokakta her gün aralarına karıştığımız dikkat bile etmediğimiz insanların görünenin ötesindeki hayatlarını, savruluşlarını, hayata tutunuş çabalarını aktarıyor. Her öyküde farklı bir kurgu, kendine özgü bir dil oluşturuyor. Jale Sancak, düzyazı ile şiirselliği biraraya getirdiği öykülerinde, kahramanlarını özel bir coğrafyadan anlatıyor. Kaybeden, hiçliğin, yokluğun karşısına rüyalarını, gizlediklerini, tutkularını koyan, korkulardan kurtulmak için düşlere sığınan insanlara sevgiyle yaklaşıyor.

False