GeriRotalar Aspat koyu nerede, nereye bağlı? Aspat koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Aspat koyu nerede, nereye bağlı? Aspat koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Aspat koyu nerede, nereye bağlı? Aspat koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Doğal güzelliği ile ön plana çıkan aspat koyu, son zamanların en merak edilen bölgelerinden biridir. Özellikle yeşilliği ve maviliği ile muazzam bir görüntü sergilemesi üzerinden her sene yoğun turist akınına uğrar. Peki Aspat koyu nerede? Nereye bağlı? Aspat koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Akdeniz Bölgesi'nde yer alması ile beraber, Aspat Köyü aynı zamanda Ege Bölgesi'nde de kapsar. Böylece her iki bölgenin de güzelliklerine ortak biçimde buluşturan yerlerden biridir. Aynı zamanda koruma bölgesi içerisinde bulunduğundan dolayı doğal güzelliklerini koruyan alanlardan biridir.

 Aspat Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Aspat koyu 1. sit alanı olarak öne çıkar ve bu yüzden doğal güzelliklerini korur. Adeta Cennetten bir köşe olarak muazzam bir görüntü sergileyen Aspat koyu, her sene yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Bununla beraber bölge üzerinden birçok aktiviteyi gerçekleştirme şansı bulunmaktadır.

 Aspat Koyu Nerede?

 Bu özel ve güzel koy Muğla şehrinin Bodrum ilçesinde yer alır. Daha detaylı şekilde Akyarlar mevkiinde bulunan Aspat Koyu, doğa ile iç içe güzellikleri üzerinden el değmemiş bir görüntü sunar. Özellikle tertemiz suyu ve dikkat çeken doğal güzelliği sayesinde oldukça fazla ilgi görmektedir. Bununla beraber hem Ege hem de Akdeniz Bölgesi'ni kapsayan güzellikleri gözler önüne serer.

 Aspat Koyu Ücretli mi?

  1. dereceden sit alanı olması ile beraber Aspat Koyu sevilen ve tercih edilen bölgeler içerisinde gelir. Aynı zamanda doğal güzelliklerini korunması ile beraber ücretli şekilde giriş imkanı bulunuyor. Ücretli olduğu için de çok fazla insan bulunuyor ve sakin bir tatil imkanı tanıyor. Özellikle sessiz, sakin ve keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin tercihleri içerisinde yer alır. Köy içerisinde ayrıca bir işletme bulunur ve bu işletme üzerinden her türlü ihtiyaç giderilebilir.

 Aspat Koyu'na Nasıl Gidilir?

 Özellikle Bodrum Otogarı'ndan Kalkan toplu taşıma araçları ile beraber Aspat koyuna doğrudan gitme şansı bulunuyor. Aynı zamanda bireysel araçlar üzerinden Kara incir istikametini takip etmek yeterlidir. Böylece yol üzerindeki gerekir tabelaları inceleyerek kolayca Aspat koyuna giriş yapmak mümkün. Havayolu ya da deniz ve karayolu üzerinden Bodrum'a geldikten sonra, bölgeye kolay bir şekilde ulaşım şansı bulunuyor.

 Asphalt Koyunda Neler Yapılır?

 Özellikle tüm doğal güzelliklerini korumuş görüntüsü ile asfalt koyu harika bir dinlenme şansı vermektedir. Bununla beraber işletme alanı içerisinde her türlü yiyecek ve içecek, ayrıca diğer ihtiyaçları karşılamak mümkün. Farklı spor aktiviteleri ve yürüyüş gibi imkanlar da yer almaktadır. Diğer yandan tarihi ve kültürel yapısını yürüyüş yapmak suretiyle gezmek mümkündür.

 Aspat Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Harika Plajı ve aynı zamanda doğal güzellikleri ile beraber aspat koyu Bodrum'un güzellikleri içerisinde gelir. Bununla beraber karavanda ya çadır üzerinden kamp yapma özelliğine sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bunun için belli başlı bazı bölgelerde kalma imkanı öne çıkıyor.

False