GeriSeyahat Ankara’da yayla zamanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ankara’da yayla zamanı

Ankara’da yayla zamanı

Başkentin çevresindeki yaylalar sonbaharın renklerine büründü. Eğriova, Benli, Sorgun, Andız, Ulucak, Başköy ve Salın yaylaları doğaseverleri bekliyor.

Bozkırın ortasında yer almasına rağmen çevresinde ormanlık ve doğal güzellikleri barındıran başkent Ankara, şehrin gürültüsünden sıkılan doğaseverler için güzel imkanlar sunuyor. Doğaseverler, günübirlik gezintilerle sonbaharın tüm güzelliklerini Ankara’nın yaylalarında görebiliyor.

Beypazarı, Güdül, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Nallıhan ilçelerindeki yaylalar, doğa yürüyüşleri, kamping, günübirlik dinlenme ve su kaynaklarının olduğu yerlerde sportif olta balıkçılığı gibi çeşitli faaliyetlere de olanak sağlıyor. Bisiklet tutkunu olan doğaseverler de bisikletleriyle bu yaylalarda gezinti yapma imkanı elde edebiliyor.

ALABALIK AVLAYABİLİRSİNİZ

Beypazarı’nın kuzeyinde, ilçeye 55, Karaşar beldesine 20 kilometre uzaklıktaki Karaşar-Eğriova Yaylaları, Belenova, Kuyucak, Sarıalan, Çukurören yaylalarını kapsıyor. 650 hektar alandaki Eğriova Yaylası, doğa yürüyüşleri, çadırlı kamping, piknik için ideal. Gölette alabalık ve çay balığı avlanabiliyor.

Çamlıdere ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Benli Yaylaları, bünyesinde Yılanlı, Osmansin, Peçenek ve Çukurören’i barındırıyor. Yaylanın etrafı zengin çam ormanlarıyla kaplı. Evler genellikle ahşap. Yayla doğa yürüyüşü, çadırlı kampa elverişli.

Güdül ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Sorgun Yaylası’nda, 1976 yılında yapılan göletin etrafı çam ormanı. Dağ, doğa yürüyüşü, çadırlı kamping, piknik, balıkçılık yapılabiliyor.

Andız Yaylası, Nallıhan’a 30 kilometre uzaklıkta. Karaçam ormanı içindeki yayla, civar köylerin otlağı olarak kullanılıyor. Dağ ve doğa yürüyüşüyle çadırlı kamping için oldukça elverişli.

Kızılcahamam ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Ulucak Yaylası, 45 kilometre uzaklıktaki Başköy Yaylası, eylüle kadar köylülerce hayvan otlatmak amacıyla kullanılıyor. Herhangi bir tesis olmayan yayla piknik ve dağ yürüyüşü için uygun. İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Salın Yaylası da çam ormanlarıyla çevrili. Yerleşim olmayan yaylanın su kaynakları bol. Dağ ve doğa yürüyüşü için elverişli. Çadırlı kamp yapılabilecek uygun alanlar bulunuyor.
False