GeriSeyahat Amsterdam
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Amsterdam

Amsterdam

Kozmopolit bir şehir olan Amsterdam'a iş, kültür, eğlence gibi çok farklı nedenlerle gidiliyor. Bu küçük şehir sayısız müze, tiyatro ve konser salonuyla çevrili. Çok rahat hareket edilebilen bir şehir Amsterdam.


 Caddeleri, kanalları ve 17. yüzyıldan kalma yapıları ile renkli bir şehir. Nüfusu 1 milyondan az. Rahatlıkla yürüyerek gezilebilecek bir kent. Merkezi tren istasyonunun önündeki meydan Amsterdam'da şehir turuna başlarken hareket noktanız olabilir. Damrak'ı geçerek Dam meydanına varılıyor. Saray ve ulusal anıt bu meydanda. Amsterdam'ın seks mağazalarıyla ünlü mahallesi biraz ileride. Bu mahalle kentin tarihi merkezlerinden biri. Kentin en eski kilisesi Oude Kerk kuzeyde yer alıyor. Güneydoğuda ise Rembrandthuis, Portekiz sinagoğu ve Yahudi Müzesi arasında bir seçim yapabilirsiniz.

Dam meydanında Saray'a doğru devam ederseniz Anna Frank'ın evinin bulunduğu Prinsengracht'a ulaşılıyor. Rembrandt'ın gömüldüğü Westerkerk Frank'ın evine çok yakın. Amsterdam'ın en pitoresk noktalarından biri Jordaan, kanalın öte yakasında. Çiçek pazarı yakınındaki Leidseplein ve Muntplein'i de kesinlikle ziyaret edin.

False