GeriSeyahat Amerika'da bir cennet: Miami
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Amerika'da bir cennet: Miami

Amerika'da bir cennet: Miami

Amerika'nın en lüks ve en turistik şehirlerinden biri olan Miami, görkemli plajları ve eğlence mekanlarıyla ziyaretçilerine farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Muson ikliminin yaşandığı şehir için en ideal seyahat zamanları ise Kasım ve Mayıs ayları arası. İşte Miami gezi rehberi...

1- Ocean Drive'a gidin
Miami atmosferini en iyi gözlemleyebileceğiniz lokasyonlardan biri olan Ocean Drive, güzel plajları kadar lüks kafe ve restoranları ile de meşhur. Gerçek Miami havası için Ocean Drive'ı mutlaka turlayın.

Amerikada bir cennet: Miami


2- South Beach'te güneşlenin
Miami'nin en ünlü plajlarından biri olan South Beach gönlünüzce deniz ve güneş keyfi yapabileceğiniz bir bölge. Kum plajı ve harika denizi ile South Beach tam bir Miami klasiği. Plajda güneşlenirken spor yapanları ve paten kayanları da çevrenizde görmeniz mümkün.

Amerikada bir cennet: Miami


3- Bayside Marina'da gezin
Şehrin marina bölgesi olan Bayside Marina'da Miami'ye yakın adalara düzenlenen turistik gezilerin vapurlarına binebilirsiniz. Bunun yanında limanda pek çok alışveriş noktası ve restoran bulmak mümkün. Bölge her daim şehrin en işlek yerleri arasında.

4- Little Havana'da Küba havasını soluyun
Kübalıların yaşadığı bu bölgede Küba'ya özgü mimari yapıları görebilir ve Kübalıların yaşam kültürüne yakından tanıklık edebilirsiniz. Bölgede Küba'ya özgü hediyelik eşyalar ve kıyafetler de bulmak mümkün. Little Havana her sene Mart ayında büyük bir festivale de ev sahipliği yapıyor.

Amerikada bir cennet: Miami


5- Sawgrass Mills'de alışverişe doyun
Şehre yarım saat uzaklıkta bulunan Sawgrass Mills outlet merkezi, her markanın yüzlerce ürününü bulabileceğiniz dev bir alışveriş kompleksi. Burada her sezon en lüks markaların ürünlerini oldukça indirimli fiyatlara satın alabilirsiniz.

6- Wynwood bölgesinde sanata doyun
Miami'nin hipster bölgesi olarak bilinen Wynwood, sokak sanatlarına dair en orijinal örnekleri görebileceğiniz bir yer. Çağdaş sanat galerilerinin bolca bulunduğu semtte ayrıca her köşe başında bir sanat eserine rastlamanız mümkün. Ayrıca her sene Şubat ayında bölgede düzenlenen Sanat Festivali'ni de görmelisiniz.

Amerikada bir cennet: Miami


7- Seaquarium'u ziyaret edin
Dünyanın en büyük akvaryumlarından biri Miami'de bulunuyor. Seaquarium tropikal balıkların yanında köpek balıkları ve yunusları görebileceğiniz hatta cesaretiniz varsa onlarla birlikte yüzebileceğiniz bir yer. Pek çok şova da ev sahipliği yapan akvaryum her sene sayısız turisti ağırlıyor.

Amerikada bir cennet: Miami


8- Everglades National Park'ta vahşi yaşamı görün
Dünyanın en büyük suptropikal parklarından biri olan Everglades National Park, vahşi yaşamı deneyimleyebileceğiniz ve isterseniz timsahlara dokunabileceğiniz bir bölge. Parkta dünyada bulunan her ağaç türü yetişiyor. Timsahların yanında parkta pek çok vahşi hayvanı görmek de mümkün.
Amerikada bir cennet: Miami


9- Coral Gables bölgesini keşfedin
Miami'nin Venedik’i olarak bilinen Coral Gables bölgesi pek çok nadide bitkinin yetiştiği ve havuzlu lüks ve görkemli villaların bulunduğu bir semt. Bölgede şehrin en eski üniversitesi ve sanat müzesi de bulunuyor.

10- Miami burgerini tadın
Amerika'nın milli yemeği olan hamburgeri bir de Miami'de tadın. Şehrin spesiyali olan Miami Burger’i, kızarmış et, peynir, salam ve turşu gibi malzemelerle enfes bir lezzet sunuyor.

False