GeriSeyahat Akvaryum sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Akvaryum sırları

Akvaryum sırları

Elektrik ve suyun öldürücü bir bileşim olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Bütün ışıklandırma ayrıntıları tamamen su geçirmez olmalıdır. Suyun elektrikli aygıtlar üstünde toplanmasını engelleyen buhar tutucu tablalar kullanılmalıdır. Akvaryum suyla dolu olmadıkça elektrikli aygıtlar çalıştırılmamalıdır.

Termostatlı ısıtıcı, her zaman suyun içinde olmalıdır. Eğer çalışır haldeyken sudan alınırsa, ısıtıcı çatlayacaktır.

Akvaryuma koyacağınız bütün malzemeleri dikkatlice temizleyin. Bir fırça kullanabilirsiniz. Gözden kaçan en ufak bir nokta bile çok feci sonuçlar doğurabilir.

Akvaryumunuzu nereye koyacağınıza karar verirken, gözönünde bulundurmanız gereken çeşitli etkenler var. Estetik kaygılarla hareket edilmemelidir. Öncelikle akvaryum sağlam bir yere konulmalı. Kapının düzensiz çarpmalarının balıkları rahatsız etmesini önlemek için akvaryumu kapı yanına koymaktan kaçınmalısınız.

Seçilen yer sıcaklık farklılıklarından aşırı derecede etkilenmemelidir. Fazladan günışığı alırsa su sıcaklığı artar ve istenilmeyen yosunların çoğalmasına neden olur. Doğru şekilde ışıklandırıldığı sürece, karanlık bir yere konulmasında yarar var.

False