GeriRotalar Adrasan koyu nerede, nereye bağlı? Adrasan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Adrasan koyu nerede, nereye bağlı? Adrasan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Adrasan koyu nerede, nereye bağlı? Adrasan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Harika sahillere sahip olan Adrasan koyu, son dönemlerde en merak edilen bölgeler içerisinde geliyor. Özellikle yeşilliğin maviliğin bir arada buluştuğu muazzam bir görüntü sergilediğini söylemek mümkündür. Peki, Adrasan koyu nerede? Nereye bağlı? Adrasan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Yaz aylarının son dönemlerde vazgeçilmez koyları içerisinde Adrasan koyu geliyor. Hem yerli hem de yabancı turist çeken bu güzel cennet, internet üzerinden sık araştırılmaktadır. Temiz havası ve eşsiz sahili ile birlikte yaz aylarında oldukça turist akını yaşandığını söylemek gerekir.

 Adrasan Koyu Hakkında Bilgiler

 Çavuşköy olarak da ifade edilen Adrasan Koyu, oldukça eski bir isme sahiptir. Yunancada erdassa adından gelen bu koyun ismi, aynı zamanda Türkiye'nin en çok tercih edilen bölgeler içerisinde geliyor. Yaklaşık olarak 2,5 kilometre uzunluğunda sahili ile beraber, Güney bölgesinin en güzel yerlerinden biridir. Aynı zamanda birçok farklı köy ile beraber Adrasan Kasabası da yine bu bölgede yer alır.

 Adrasan Koyu Nerede?

 Adrasan koyu Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alır. Aynı zamanda Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir sahil bölgesi olduğunu ifade etmek mümkündür. Kumluca beldesinde bulunması ile birlikte aynı zamanda çavuşköy olarak da bilinir. Harika sahili ve birçok aktivitesi ile birlikte pek çok kişinin ziyaret ettiği en güzel sahil bölgelerinden biridir. Türkiye'nin güney kısmında Antalya içerisinde 2,5 kilometrelik bir sahil uzunluğuna sahiptir

 Adrasan Koyu Ücretli mi?

 Kilometrelerce uzunlukta da sahili ile beraber Adrasan koyu en çok tercih edilen yazlık alanlar içerisinde geliyor. Aynı zamanda bu bölgeye giriş için herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur. Ücretsiz giriş ile beraber aynı zamanda ücretli şekilde şezlong ve şemsiye alma şansı bulunuyor. Böylece yaz aylarında bölgenin tadını daha iyi şekilde çıkarma şansı elde edilir.

 Adrasan Koyuna Nasıl Gidilir?

 Bireysel araçlar ile Antalya Merkez üzerinden Kemer istikametine doğru gitmek gerekir. Daha sonra bu bölgede 55 kilometre kadar gittikten sonra, çavuşbey sapağından dönüş yapılmalıdır. Buradan 23 kilometrelik bir yol katettikten sonra bölgeye kolay bir şekilde ulaşılır. Aynı zamanda Antalya’ya uçak veya deniz yoluyla gelmek suretiyle yine bölgeye karayolu vasıtasıyla ulaşım sağlamak oldukça kolaydır.

 Adrasan Koyunda Neler Yapılır?

 Özellikle harika sahili ile beraber denizin tadını sonuna kadar çıkarma şansı verdiğini söylemek mümkün. Bunun dışında kültürel ve tarihi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını söylemek gerekir. Bununla beraber değişik köyler ve kasabalar üzerinden hediyelik eşyalar ya da yerel yiyecekleri ulaşmak mümkün. Sportif aktiviteler ve doğa yürüyüşü gibi pek çok olanak da bulunuyor

 Adrasan Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Eşsiz bir koya sahip olması ile beraber Adrasan koyu ayrıca kamp yapma imkanı veriyor. Özellikle uzun sahili ile beraber arkada geniş bölgesi, karavan ve çadır kampına olanak tanımaktadır.

False