GeriSeyahat 23'üncü favori ülke İstanbul
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
23'üncü favori ülke İstanbul

23'üncü favori ülke İstanbul

İngilizlerin en hoşlandığı Avrupa ülkeleri arasında Türkiye, 9'uncu oldu. En favori yabancı kentler listesinde ise, İstanbul 23'üncü sırada yer aldı. The Guardian ve The Observer gazetelerinin okuyucuları arasında gerçekleştirilen bir ankette, seyahat dünyasının en iyileri seçildi.

En iyi sehayat acentası, tur operatörü, hotel ve havayolu şirketi ile en favori ülke ve kentlerin de belirlendiği anketin sonuçlarına göre, Türkiye, İngilizlerin favori Avrupa ülkeleri arasında 9. sırada bulunuyor. Ankete göre en sevilen üç Avrupa ülkesi, Slovenya, İzlanda ve Finlandiya oldu.

 

TÜRKİYE FARK ATTI

 

Bu arada, Türkiye, geçen yılda geçerçekleştirilen benzer ankete göre, altı basamak yükseldi. Türkiye, geçen yılki ankette 15'inci sırada yer almıştı.

 

Türkiye, turislerin akın ettiği İtalya, Fransa, Yunanistan ve İspanya'yı geride bıraktı. İtalya 11., Fransa 14. Yunanistan 16. ve İspanya 11. oldu.

 

İSTANBUL 11 BASAMAK YÜKSELDİ

 

Öte yandan, İstanbul, favori yabancı kentler arasında 23. oldu. Böylece önceki ankete göre 34. olan İstanbul, 11 basamak yükseldi.

 

İngilizlerin en favori üç yabancı kent, Melbourne, Sydney ve Havana olarak belirlendi. Geçen yıl 41. sırada yer alan Havana'nın bu yıl üçüncü olması dikkat çekici bulundu.

 

Trailfinders en iyi seyahat acentası, Rainbow Tours en iyi tur operatörü, Shangria-La yurt dışındaki en iyi hotel, Singapore Airlines ise en iyi uzun mesafe havayolu şirketi seçildi.

False