GeriSeyahat Seyahat planlarınızı erteleyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Seyahat planlarınızı erteleyin

Seyahat planlarınızı erteleyin

Haftaya ne işiniz varsa hemen tamamlayın, size gelecek hafta için kar yağmur fırtına sunmaktan başka yapacak bir şeyim yok.

7 Aralık Pazar günü tüm yurtta çok hızlı değişimler yaşayacağız. Güney bölgelerimiz kuvvetli Lodos fırtınasından etkilenirken kuzey bölgeler soğuk havanın etkisinde kalacak.

Tozlu ılıman hava soğuk kuru hava ile karşılaşacak ve bunun sonucunda modellerin de öngöremediği kadar yağış olacak. Birkaç gün önce Marsilya da yaşanan derecede etkili yağışlar görülebilir. Pazar günü bu hat Trakya ve Marmara bolgesınde etkili olacak.

Hava koşulları o kadar kötu ki modeller dahi ne yapacağını bilemiyor, ama eğer yurt içinde özel oto ile seyahat etme planlarınız varsa ve bu seyahatler sizi yurdun kuzey batısına doğru götürecekse bence hiç bu işlere kalkışmayın. Hafta özel oto ile seyahat için kesinlikle uygun değil. Mutlaka gitmek zorunlulugunuz varsa mutlaka zincir takoz çekme halatı vs. alın, deponuzu devamlı full yapın, yanınıza yiyecek alın, kalın bir iki yedek esya koyun derim.

Benden uyarması ama gelecek haftanın ilk birkac günü yurtta hava çok kotu. Kuzeyden soğuk hava güneyden tozlu ve ılık hava ve kuzey egeden Batı Karadeniz'e uzanan bir hatta kadar bu iki havanın karsılaşması ve altta biz zavallı insanlar. Epeyce bir sene evvel boyle bir ortam tam da İstanbul'un üzerinde oluşmuş ve her yeri 1-2 metre kar kaplamıştı. Bu denli bir olay batıda bir yerlerde olacak ama nerede şimdilik bilinmez.

Kaynak: TurkiyeHavaRaporu@yahoogroups.com

False