Sensei Hasip

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, şike yasası görüşmelerinde laf atan AKP’lilere kızınca kürsüdeki bardağı tek hamlede kırmış, hızını alamayıp cam kırıklarını etrafa fırlatmıştı.

Internet cemaati bu gollük pası kaçırmadı. Yaşanan krizin fotoğrafı, kısa sürede cep telefonlarında dolaşmaya başladı. Ancak ‘ufak’ bir farkla. Fotomontaj ile Kaplan’ın başına kamikaze bandı takılmıştı ve kürsüde kırdığı şey su bardağı değil, üst üste yığılı kiremitlerdi.

Altı ağaca 100 bin lira verdiler

Victoria ve David Beckham çifti, pekala doğal kaynakları çarçur etmek ve gereksiz tüketimdan dolayı çevre felaketi ilan edilebilir. ABD’de yaşayan ancak Noel’i ıngiltere’de kutlayacak olan çift, altı Noel ağacı ile süslerine 35 bin sterlin (yaklaşık 100 bin lira) harcadı. Bu arada krizle boğuşan ıtalyan aileleri, bu yıl Noel Baba’nın evlerine uğramayacağını küçük çocuklarına anlatmak için psikolojik destek alıyor. Ülkede ayrıca, Noel ağaçları ortalama 35 santim küçüldü.

İntihar girişimine taşlı müdahale

Türk halkının meseleleri taş atarak çözme eğilimi malum. Daha önce uzaylılarla bu yöntemi kullanarak iletişime geçmeye çalışmışlığımız var. Geçen hafta da bir intihar girişimine bu şekilde müdahale edildi. Adana’da, eşi terk ettiği için inşaat halindeki 12 katlı binanın tepesine çıkıp intihara kalkışan kişiyi alt kattaki inşaat işçileri taş atarak vazgeçirmeye çalıştı. Doğruoluk’a 5-6 taş atan, ancak isabet ettiremeyen işçiler, polisin, “Adamı kızdırmayın” uyarısıyla ‘sıra dışı intihardan vazgeçirme girişimi’ne son verdi. Doğruoluk, bir saatlik uğraş sonunda polislerin, “Karını sana getireceğiz” sözü üzerine teslim oldu.

Erkek manken sutyen tanıttı

Moda dünyası, kadınların akıl sağlığıyla oynamaya kararlı anlaşılan. Geçen hafta, yere göğe sığdıramadıkları androjen model Andrej Pejic, bir iç çamaşırı firmasının göğüs kaldıran sutyenlerini tanıtmak için objektif karşısına geçti. Altını ısrarla çizmek isterim, Pejic bir erkek. Ne demeye çalışıyorlar; “Biz olmayanı bile var ederiz” mi?

MİNİ TEST

1. Cenk Koray’ı anma gecesinde, Seda Sayan ile Erol Köse arasında skandal yaşandı. Seda Sayan, çıplak fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesine koyan Erol Köse’ye saldırdı. Ne yaptığını hatırlıyor musunuz?
a. Küfretti
b. Suratına tükürdü
c. Çantasıyla vurdu
d. Hepsi

2. Fidel Castro, en çok suikast girişimine uğrayan kişi olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Küba Devrimi’nin 85 yaşındaki liderine kaç kez saldırılmış olabilir?
a. 638
b. 567
c. 234
d. 243

3. Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, kurgu karakter Behzat Ç.’ye savaş açtı. Balcı, Ankaralı polisi neden aymazlıkla itham etti?
a. Ağzı bozuk olduğu için
b. Hiç traş olmadığını için
c. Her fırsatta içki içtiği için
d. Savcı Esra’ya kötü davrandığı için
Cevaplar: 1.d, 2.a, 3.c
Yazarın Tüm Yazıları