Rezalet

ZENCİ futbolcu Nouma'nın edep yerini göstererek yaptığı gol sevinci sadece stadda olanlara değil tüm Türkiye'ye karşı bir harekettir.

İşin dramatik yanı Eurosport kanalı ile bu çirkin gösteri bütün dünyada yayınlanacaktır.

Beşiktaşlı yöneticilerin ‘‘Delidir, ne yapsa yeridir’’ şeklindeki demeçlerini hayretle izledim. Eğer Beşiktaş Kulübü'nün Başkanı Şeref Bey, Hüsnü Bey, Hakkı Yeten ve Süleyman Seba olsaydı derhal bu futbolcunun oyundan çıkartılması ve kulüpten kovulması için antrenöre talimat verirdi. Nitekim sonradan akılları başlarına geldi ve Beşiktaş’ın büyüklüğüne yakışan kararı alıp bu terbiyesize hak ettiği cezayı verdiler.

Fatih’in günahı

Fenerbahçe, Beşiktaş'a yenilirken burada en büyük kusur Fatih'teydi. Şükrü Saracoğlu'ndaki yine Ali Aydın'ın yönettiği ilk maçta yaptığı fuzuli faulle takımını on kişi bırakan Fatih bu kez de yenilen iki golün de suçlusu idi. Artık bu futbolcu için hiç kimsenin sabrının kaldığına inanmıyorum. İyi niyetli olmak bir yere kadar geçerli.

Mahalle taktiği

İki üç haftadır bakıyoruz ne zaman Fenerbahçe gol yese savunmanın ortasında oyanayan çiçeği burnunda kaptan Ümit Özat hemen ileri geçiyor. Yani bu ne demek... Sadece Ümit mi gol atabiliyor ya da gol pası veriyor bu takımda. Bu tip komik olayları seneler önce mahalle maçlarında görürdük. Hayret Fenerbahçe'de hala bu çarpıklık devam ediyor. Bir de genç futbolcu oynatma merakı çıktı ortaya. Fenerbahçe büyük bir takımdır. Deneyimli, profosyonel futbolculardan kuruludur. Daha ligde bir iki maç oynamış gençleri hemen derbi maçlarında ortaya çıkarmak bana göre teknik adamların ağırlığını kaldırması mümkün değildir. Salt gençleşme uğruna kimsenin Fenerbahçe takımını sahada çaresiz ve başı eğik bırakmaya hakkı yok.

Bakan Aksu’yu kutluyorum

İçişleri Bakanı dostum Abdülkadir Aksu çok yerinde bir karar alarak, insan haklarına aykırı olan rakip tarafların maçı izleme yasağını kaldırdı. Neticede Türkiye'de futbol seyircisi çağdaş ülkelerdeki konuma geldi. Ancak ev sahibi takımın taraflarının da bu çağdaşlığa uyması gerekir. Oraya gelen rakip takım seyircisi en az sizin kadar insandır. O da, siz de bu ülkenin evlatlarısınız. Bu kadar tepki göstermek yanlıştır. Bir de sahaya Fenerbahçeli futbolcuların üzerine atılan sustalı çakı var. Adam mı öldürmek istiyorsunuz, yoksa keyifli bir futbol maçı mı seyretmek istiyorsunuz... Bunları birbirinden kesinlikle ayırt etmek lazım. Her zaman söylediğimiz gibi eğitim ailede başlar, okulda devam eder, spor kulüpleri ile de perçinleşir. Spor müsabakalarından heyecan ve keyif alınır. Buna inanmayanların o kutsal spor mekanlarında yerleri yok.
Yazarın Tüm Yazıları