Retro-şık silüetler

Bazen aynaya bakıp keşke farklı olabilseydim dediğiniz oldu mu? Şimdi olmasa bile bunu 40’lı yaşların ikinci yarısında sık sık düşüneceğimiz kesin.

Özellikle de MTV Müzik Ödülleri’nde 70’li yıllardan izler taşıyan stiliyle herkesi büyüleyen 47’lik Madonna’yı gördükten sonra!

MTV Europe müzik ödüllerinde izlediğim Madonna, her yaşta kadınların stilleri ve bedenleriyle dikkat çekebileceklerini bizlere bir kez daha hatırlattı. 50’li yaşlara meydan okuyan, iki çocuk annesi sanatçı, ‘Hung Up’ adlı şarkısını seslendirirken hem 70’li yıllara göndermeler yapan retro tarzı, hem de 80’li yılların kristal kürelerini kullanarak gerçekleştirdiği görkemli sahne şovuyla göz doldurdu. Mor tonlarındaki kısa şortu, yine aynı tonlarda kısa deri ceketi, neredeyse tüm yüzünü kaplayan gözlükleri ve nostaljik saç modeliyle karşımızda devleşen bir Madonna vardı.

Şimdi soruyorum size, 50 yaş için kurduğunuz hayaller nedir? Dilerseniz, bunu cevabını önce ben vereyim; Madonna gibi fit görünmek, moda kurbanı olmadan, tarz sahibi olmak. 2006 kış modasının da dayanaklarından biri bu; değişim. Önce kendi içinizde, geçmişin etkisinde, ama özgünlüğü koruyarak...

Bu kış tasarımcılar koleksiyonlarında kadın bedenini ön plana çıkaran, sadece kalıplarla değil detaylar ve kumaşlarla da bunu destekleyen bir feminizmi savunuyorlar. 70’li yıllara göndermeler yapan kombinasyonlarda bu şaşalı dönemin tüm lüks objeleri ön plana çıkıyor. Şapkalar, kürkler, daralan silüetler, yuvarlak burunlar, kalem etekler, romantik elbiseler, mantolar...

Ve 80’ler... Bakmayın en rüküş dönemlerimizi o yıllarda yaşadığımıza! İhtişamı ve abartıyı hissetmek için o günlerin ruhu da büyüteç altına alınıyor. Balon etekler, mesaj kaygılı baskılı tişörtler, yine Madonna’nın bir dönem vazgeçemediği ‘disko’ tarzının tüm detayları gardıroplarımıza tereddütsüz giriyor.

İçindekini fısılda!

Madonna olmak ya da olmamak! Bunun yolu, sezonda 70’lerin ruhunu iyice özümsemekten geçiyor. siz bir adım atın, bu dünyaya hemen girecek ve içinizdeki gerçek kadınla tanışacaksınız. Park Bravo, Roman, İpekyol, Koton, Miss Sixty, Top Shop, Fornarina, Guess, V2K, Hotiç, İnci, Suadiye’de Sisters, Beyoğlu’nda Avangardeast, Coquet Accesories, Accesories, Afrodit zengin koleksiyonlarıyla öne çıkan ve farklı tarzların buluşma noktaları olarak sizlere önerebileceğimiz markalardan sadece bazıları.

70’li yılların bizlere sunduğu feminizm, kadınları aynı anda hem güçlü, hem seksi gösterebilme özelliğine sahip. Bulunduğunuz ortamlarda dikkat çekmenizi sağlayacak bu retro-şık kombinasyonlarınıza metalik bir kemer, geniş kenarlı bir şapka, çiçekli bir bluz, süveter, platformlu bir ayakkabı eklemeyi unutmayın.

Her yaşta 70’ler

20-30: Panço, mini etek, dar kesimli pantolon, baskılı tişört, metalik kemer, kısa yünlü kapri, yuvarlak burunlu platform çizme, desenli, bedene oturan elbise.

30-40: Kısa renkli kürk ceket, denim kapri pantolon, geniş kenarlı şapka, kısa renkli deri ceket, platform ayakkabı, şifon elbise, kadife ceket.

40-60: Deri ceket, uzun manto, çiçekli gömlek, siyah hafif transparan gömlek, jean, gömlek üzerine süveter, etek-beli kemerli ceket takım, platform ayakkabılar, kısa dar hırka.

Pembe düşler kurun

Kadınların pembe düşleri, şimdi ‘Coquet Accessorries’ ile hayat buluyor.

Kadını kadın yapan aksesuvardır diye fısıldıyor ‘Coquet’ dünyasının ruhu kulağımıza... Kesinlikle doğru, ama eksik! Sizi siz yapan, tarzınızı tarz yapan ve kadını kadın yapan şey aksesuvar. Birbiri ardına açılan bu tip mağazaların içinde dolaşırken kendinizi bir masal kahramanı gibi hissetmeniz veya hayal dünyanızda keyifli bir yolculuk yapmamak imkansız.

Rengarenk standlarda, en moda takıları takıp takıştırırken sanki bambaşka bir kimliğe bürünüyor, çok sade bir tarza sahip olsanız bile mutlaka kendinize uygun bir şey buluyorsunuz. Hatta hiç takamam dediğiniz şey sizin vazgeçemediğiniz tutkularınızdan biri oluyor. İşte kendinizi kaybedebileceğiniz yepyeni bir dünya; zarif, cilveli ve şık.

Coquet Accesories, Nişantaşı’ndaki pembenin her tonuna sahip mağazasında farklı kültürler taşıyan takı ve aksesuvarları sizlerle buluşturuyor. Değerli taşlar, kristaller, inciler ve doğal taşlarla yapılmış tasarımlar dışında, nostalji kokan çerçeveler, mektup açacakları, kutular, süslü aynalar da markanın size sundukları arasında...

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Çizgisini yeniledi

Spor giyimde şıklığı ön plana çıkaran Club Beymen, 20'nci yılında özgün çizgisini mağaza dekorasyonundan tasarımlarına kadar yeniledi. Markanın yeni sezonda, Alev Ciliv tasarımlarıyla yepyeni bir kimlik kazandığı gözlerden kaçmıyor. Doğallık ilkesinden şaşmayan Club Beymen’in yeni koleksiyonunda kapriler, binici pantolonları, trikolar, yünlü kumaşlardan hazırlanan ceketler, jean’ler, binici çizmeleri dikkat çekiyor.


Kürk cazibesi

Koton’un kış modasında farklı modellerde tasarlanan kürkler ön planda. Kıyafetlerde göze çarpan detaylar arasında da yer alan kürkler, yeni sezonda ceket, yün hırka ve kabanların yakalarında kullanılıyor. Ağırlıklı olarak yeşil, mor, kahve, ekru ve siyah renklerde, tilki, tavşan ve astraganların yer aldığı koleksiyonda, kısa kürk montlar kadınların favorileri arasında.


İpek- kaşmir dostluğu

Kaşmir ve ipeği birleştirip farklı bir doku oluşturan Silk&Cashmere, yeni sezonu 320 model ve 60 renkten oluşan geniş koleksiyonu ile açtı. Saf kaşmirde tek olma özelliğini taşıyan marka, son moda renklerdeki Flash Ğ Back, mücevher detayları ile bezenmiş gece koleksiyonu Extravaganza, Art deco, ipekle kaşmirin karıştırıldığı Glamour ve erkek modasının tüm detaylarını taşıyan Mens Division ile her ortamda fark yaratmanızı sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları