Problemlerinizi kendiniz çözün

Bir türlü çözemediğiniz problemlerinizin üstesinden yine kendiniz gelebilirsiniz. Bunu yapabilmenin aslında çok basit bir yöntemi var. Ancak, basit derken sakın hafife almayın ve küçümsemeyin.

Şimdi, kafanızı kurcalayan ve bir türlü üstesinden gelemediğiniz problemleri çözmenin yöntemi üzerinde kısa bir yolculuk yapalım.

Günlük yaşantımızda zaman zaman çözümleyemediğimiz, sonuçlandıramadığımız ya da anlamadığımız durumlarla karşılaşırız. Kimi zaman bunları kafamızda büyütüp ciddi sorunlar haline getiririz. Kimi zaman da hayatımızın akışı bu problemin çözümüne bağlı olduğu için tıkanır kalırız.

İşte böyle bir durum karşısında ne yapacağını bilmek, gerçekten çok önemlidir. Bazı insanlar içgüdüsel bazı yöntemler geliştirip uygular ve kendilerini rahatlatmayı başarırlar.

Bazı insanlar ise, bu tip durumlar karşısında ne yapılacağını öğrenir ve bu metotları uygulayıp çözmeye çalışırlar. Fakat büyük bir çoğunluk açmaza girip ne yapacağını bilemez halde büyük bir gerilim yaşar, yakınında, çevresinde kim varsa herkese anlatır ve nihayetinde hastalanır.

Halbuki biraz gevşeyip iç seslerini dinlemeyi öğrenseler hem içine girdikleri karamsar halden ve bunun yaratacağı etkilerden uzak kalabilir, hem de çözüm bulabilirler.

Kendinizin dışındaki hiç kimse sorununuzu çözemez. Çünkü sizi anlaması mümkün değildir. Herkes kendisine göre düşünür. Kendisi olsaydı böyle bir durumda ne yapabilirdi, şeklindeki düşünceden yola çıkarak kendi bilgileri ışığında çözümler bulabilir fakat bulunan çözümlerin hiç biri kişinin ihtiyacı olan değildir. Zaten çözüm olarak ortaya çıkan fikirler genellikle "Öyle yapmasaydın, böyle yapmasaydın" şeklinde başlayan durum değerlendirmesinden öte geçmez.

Aslında kişiye sorunun anlaşılması için ihtiyacı olan bir ışık tutulmaktadır fakat sorunu yaşayan kişi o sırada bunu anlayacak durumda değildir sadece ne yapacağını düşünmektedir ve ne yapılacağını söyleyecek kimse yoktur. Çünkü ne yapılacağını tek bir kişi bilmektedir, o da sorunun yaratıcısı, yani kendisi...

Böyle bir durumda yapılacak tek şey kişinin kendi içine bakacak ve sorunun çözümünü arayacak hale gelmesi gerekir. (Sürecek)

Yeni aşklar başlayacak

Hayal gücünün ve sezgilerin yükseldiği bir gün. Geleceğe yönelik büyük hayaller kurulabilir ve hayalleri gerçekleştirmek için harekete geçilebilir. İdeal aşklar ortaya çıkabileceği gibi masalsı aşklar da yaşanabilir. Geleceğin işlerini tasarlamanın mümkün olabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu aynı zamanda geçmişin sorgulanacağını ve şimdiye kadar farkında olunmayan durumların açığa çıkacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları