Problemlerinizi kendiniz çözün (2)

Çözümsüz kaldığımız sorunlar karşısında çevremizin yardımlarını istemek elbette ki, iyi bir davranış.

Fakat sadece yardım istemekle sınırlı kalmalı. Çünkü çözüm bekleyen sorunun yaratıcısı siz olduğunuz için bu sorunun çözümü de sizin içinizde saklı. Bu nedenle hiç kimse sizin kişisel sorununuzu çözemez.

Böyle bir durumda kendi içinize bakmayı öğrenmelisiniz. Dikkatinizi kendi içinize yöneltmeyi başarabilirseniz, çözümü bulacaksınız. Ancak dikkatinizi kendi içinize yöneltebilmek pek kolay olmayabilir. Öncelikle karmaşık düşüncelerden sıyrılmayı başarmalısınız. Bunu sağlamanın en kolay yolu meditasyon yapmaktır. Şayet meditasyon yapmayı bilmiyorsanız o zaman dış dünyanın sunduğu nimetleri kullanabilirsiniz. Kokular, renkler ve objelerden yardım alabilir, böylece gerilimli halden uzaklaşabilirsiniz.

Kendinize özel bir zaman ayırın. Yarım saatlik bir zaman yeterli olacak. Sevdiğiniz kokular ve sevdiğiniz renklerle çevrenizi süsleyin. Bu arada ılım bir duş almak sizi rahatlatacak ve gevşemenize yardımcı olacak.

Üstünüze rahat kıyafetler giyin ve yarım saat boyunca sizi rahatsız etmeyecekleri bir ortam yaratın. Telefonu kapatın ve dikkatinizi kendinize yönelterek rahat bir biçimde oturun. Dikkatinizi soluklarınıza yöneltin. Bir çiçeği koklar gibi derin soluk alın ve bir çiçeği koklarken nasıl dikkatinizi çiçeğe yöneltiyorsanız aynı şekilde dikkatinizi aldığınız soluğa yöneltin. Beş kez bu şekilde aldığınız soluktan sonra sorunun cevabını bulmak için içinize bakın. Cevap zihninizde yükselecek. İlk çalışmada olmasa bile bu uygulamayı birkaç gün tekrarlayın. Cevabı bulacaksınız.

Güneş tutulması olacak

Ayın 22’sinde Güneş Tutulması olacak. Tutulmanın etkilerini Pazartesi günü ayrıntıları ile yazacağım fakat Güneş tutulmasının meydana geldiği günün hemen ertesi günü sonbahar ekinoksu olması çok ilginç bir durum yaratıyor. Yani 23 Eylül Cumartesi günü Güneş Başak Burcundan çıkıp Sonbaharın başlangıcını sembolize eden Terazi Burcuna geçiyor.

Ben de böylesine ilginç bir gök olayını ekinoks ile bütünleşen Anadolu’nun Ay Tanrıçası Hekate’nin Tapınağında karşılamaya karar verdim ve Bafa Gölü’ne gidiyorum. Gelmek isteyenleri de davet ediyorum. Bilgi için 0216 450 48 10’u arayabilirsiniz.

Duygularınızı denetleyin

Yengeç Burcuna giren Ay, Merkür-Mars kavuşumunu tetikliyor. Anlaşmalar ve sözleşmeler sırasında fikir ayrılıkları olabileceği gibi, kararların uygulanması ve fikirlerin kabul edilmesi için sert ve zorlayıcı tavırlar ortaya çıkabilir. Öfkeli ve sabırsız davranışlar yüzünden sakarlıklar ve kazalar olabilir. Özellikle kısa ve uzun yolculuklar sırasında duyguların denetlenmesi gerekiyor. Uygulanan stratejiler ve gizli yapılan işlerin ortaya çıkabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu daha önce alınmış kararların değişebileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları