Pluton yeni özellikler kazanıyor

Pluton artık gezegen sınıfından sayılmıyor. Peki şimdi ne olacak? Özelliklerini kaybedecek mi? Elbette ki, hayır.

Nasıl ki, evli bir kadın boşandıktan sonra evli sınıfından sayılmasa bile kadınlık özelliklerini kaybetmiyorsa, Pluton da sembolize ettiği özellikleri kaybetmeyecek.

Tabii ki, evlenmek ve boşanmak kişiye yeni özellikler kazandırır, fakat kişiyi tanımlayan temel özelliklerinde değişiklik meydana gelmez. Tıpkı kişisel özelliklerin değişmediği gibi Pluton’u tanımlayan özelliklerde de değişiklik meydana gelmeyecek, fakat artık gezegen sayılmaması Pluton’a yeni özellikler kazandıracak.

Astrolojik açıdan yakın geçmişe kadar astrologlar tarafından kabul görmeyen Pluton, aslında insanlığın gelişim süreci içinde çok önemli işaretlerden...

Keşifler ve buna bağlı olarak değişen ve gelişen tarifler, insanlığın bilinç düzeyinin gelişip değiştiğini gösteriyor.

Gök cisimlerinin hareketi, meydana gelen değişimler ve keşifler insanlığın gelişim sürecinde bilinç seviyesini işaret ediyor. Bilincin yükselmesine bağlı olarak ulaşılan yeni bilgiler düşüncelerin değişmesine neden oluyor. Değişen düşünceler, davranışlara yansırken aynı zamanda hayatı algılama ve yaşama biçimini de etkiliyor ve değiştiriyor.

Astrolojik açıdan Pluto, radikal değişiklikleri sembolize eden bir gök cismi olarak değerlendiriliyordu. Şimdi Pluton’a atfedilen bu özellik kesinlik kazanmış ve hatta kendisiyle birlikte oluşturulmuş her şeyin tamamen yenilenmesine neden olan bir gök cismi olarak tarif edilecek. Çünkü ders kitaplarından ansiklopedilere kadar bütün kitapların, yazılı belgelerin hepsi yeni baştan yazılacak. Bu çok önemli bir işaret. Dünyanın üzerine kurulu olduğu sistemin yeni baştan oluşturulacağını, dünyanın kendisini yenileme zamanı geldiğini gösteren bir işaret.

Duygular güçleniyor

Güneş, Merkür ve Mars, Başak burcunda dolaşıyor. Böylece Başak burcunu sembolize eden hizmet sektöründe yoğun bir hareketin başladığını işaret ediyor. Uzun vadeli projeler yapılabilir ve yenilenmeye ihtiyacı olan servislerde önemli değişiklikler meydana gelebilir. Güzellik, uyum ve ahenk ihtiyacının açığa çıktığını işaret eden gökyüzü, hem aşk, hem de parasal açıdan duyguların kuvvetli olacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları