Placebo ile buluşmaya az kaldı

Kısa veya uzun fark etmez, tatilin her türlüsü alışkanlık yapıyor.Giderken keyiften dört köşeyken, dönüşü maalesef biraz hüzünlü bu tatillerin.

Haberin Devamı

Bayram tatili için güneşin daha az kavurduğu Londra’ya gittim. Publara, parklara ve Londra’ya doyamadan geldim.

Placebo ile buluşmaya az kaldı


Soho’da bir plakçıda bulduğum Tori Amos – Under The Pink plağı ve Amy’nin babası Mitch Winehouse’un yazdığı “Amy, My Daughter” kitabı tatilimin en mühim yadigârları oldular. Amy’nin babasının kaleminden çıkan biyografiyi dönüş yolunda okumaya başladım. Fazlasıyla duygusal başlayan kitabı uçakta sürekli “gözüme bir şey kaçtı” oyunu oynamamak için İstanbul’da bitirmeye karar verdim. Amy ile ilgili ne desem yetmeyecek, kitabın Türkçe baskısı da geçtiğimiz ay çıktı, tüm sevenlerine bu vesileyle duyurulur.

Haberin Devamı

Placebo ile buluşmaya az kaldı

Tatil sonrası rehavetini atmak için bu Cuma harika bir konser var. Birkaç sefer buradan sizlere duyurmuştum, Placebo yeni albümü “Loud Like Love” öncesi Vodafone İstanbul Calling kapsamında bu Cuma günü, Park Orman’da sahne alacak. Konser grup için de pek mühim. Eylül’de çıkacak yeni albüm öncesi ısınmak ve yeni şarkıları da denemek için ilk konserlerden biri ülkemizde olacak. Placebo konseri öncesinde bir de “The Veils” sahne alacak. 4. albümleri “Time Stays, We Go”yu Nisan ayında yayınlayan grup, sahneyi Placebo için ısıtacak. Cuma günü için sabırsızlanıyorum, hafta başından ajandanızı bu konsere göre planlayın derim.

Placebo ile buluşmaya az kaldı

Geçtiğimiz sene ülkemize de uğrayarak bizi mest eden Madonna, nihayet dillere destan MDNA turunun DVD ve Blu-Ray versiyonunu piyasaya çıkartmaya hazırlanıyor. 88 şovdan oluşan ve yaklaşık 305 milyon dolar gelir getiren turnenin DVD versiyonu için Madonna’nın bizzat 6 ay boyunca montaj masasından kalkmadığı söyleniyor. Konseri bizzat yakından gören biri olarak, “Madonna’nın sesi vardır yoktur, nerde eski halidir” tartışmaları bir yana, bu görsel şöleni kaçıranlar için harika bir fırsat olacaktır diye düşünüyorum. Koleksiyoncular için kaçmayacak bir konser dvd’si geliyor.

Haberin Devamı

Placebo ile buluşmaya az kaldı

Kings of Convenience’ın Erlend Oye’si kendi solo albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. 2012’de Norveç’ten İtalya’ya taşınan ve buraya yerleşip yaşamaya başlayan Erlend, bu solo albümde kendi hayatı ve çevresini konu etmiş. Sicilya’nın Siracusa kentinde ev alıp yerleşen Erlend, geçen sene Bayblon’da çeşitli aksilikler sebebiyle tek başına gerçekleştirdiği konserde İtalya’daki yeni hayatını şarkı aralarında ufak ufak anlatmıştı. Taşındığı yeni kenti ve İtalya’yı çok sevdiğini belirten Oye yeni albümünün kayıtlarını Berlin’de tamamlamış. 2013’ün sonbaharına doğru yayınlanması beklenen albümün ilk single’ı “La Prima Estate” şimdilerde her yerde çalıyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan şarkının klibi de tıpkı kendisi gibi cıvıl cıvıl.
Yaz bitmeden son bir kere daha festival havası için iki hafta sonra güzel bir organizasyon var. 31 Ağustos’ta Çesme Aya Yorgi koyundaki Babylon’da yapılacak olan Soundgarden Festivali, Eylül’e adım atmadan son yaz günleri için nefis bir sebep olabilir. İstanbul’da Mayıs sonunda yapılan Festival’in bir benzeri olan organizasyonda Teoman ana sahnede olacak. Birçok yan etkinlikle şenlenecek olan festivalde Uninvited Jazz Band de sahne alacakmış. Ağustos ayını bitirmek için daha güzel bir sebep düşünemiyorum.

Haberin Devamı

Yazarın son yazıları

#06 Ağustos 2013 Roger Waters'dan Gezi'ye Selam
#02 Ağustos 2013 Bu iki konser kaçmaz
#30 Temmuz 2013 Dalgalandım da geldim
#19 Temmuz 2013 Iron Maiden ile tarihi son konser: 26.07.2013
#16 Temmuz 2013 Glee'den bir yıldız kaydı
#12 Temmuz 2013 Mabel'in Aysel gururu


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları