Onun hayatı, İngiltere’nin en çok satanı

Katie Piper (28), tüm hayatını güzellik üzerine kurmuştu. Güzellik uzmanlığı eğitim aldı. Küçük çaplı güzellik yarışmalarında dereceler aldı. Fotomodellik, etkinliklerde tanıtım modelliği yaptı. Ama 25 yaşına geldiğinde her şey değişti; güzelliği bir anda elinden kayıp gitti. Şimdi İngiltere’nin en çok satan kitabının yazarı. Okuyacağınız; ıstırap dolu bir hayata tutunma ve cesaret öyküsü. Üstelik gerçek!

Haberin Devamı

Katie, İngiltere Hampshire’de doğdu. Babası berberdi, annesi ilkokulda sınıf asistanı olarak çalışıyordu. Moda ve güzelliğe meraklıydı. Lisede güzellik uzmanlığı eğitimi almaya karar verdi. Güzellik yarışmalarına dereceye de giriyordu. Modellik yaptı; fotoğrafları İngiliz dergilerini süsledi. Ardından dövüş sanatları turnuvaları geldi. Hani ringde kart taşıyan kızlar vardır ya, onlardan biriydi. Dikkat çekmeye, küçük televizyon kanallarında iş bulmaya başladı. 25 yaşındaydı, kariyeri istediği gibi ilerliyordu. Ailesinin Hampshire’deki evinden ayrılmanın zamanı gelmişti; Londra’nın kuzeyinde bir arkadaşlarıyla ev tuttu.
Daniel Lynch, dövüş sanatlarına bayılan bir adamdı. Katie’yi dövüş turnuvaları ve basından takip ediyordu. Facebook’ta tanışmayı başardı. İkili ilk kez, Katie’nin iş yerinde buluştu. Genç kız, Daniel’dan hoşlanmıştı ama bilmediği bir şey vardı: Lynch, daha önce bir adamın yüzüne kaynar su dökmekten hapis yatmıştı. İlişkilerinin ikinci haftasında, romantik bir akşam yemeğinden sonra şehir dışında bir otele gittiler. Lynch Katie’ye saldırdı, tecavüz etti ve dövdü. Tıraş bıçağıyla kesmekle tehdit edip bağladı ve kolunu birkaç yerinden bıçakladı. Genç kıza sekiz saat boyunca işkence etti. Sonra bir şey olmamış gibi evine bıraktı.

Haberin Devamı

KORKUSUNDAN ANLATAMADI

Katie hemen hastaneye gitti. Ama vücudundaki yaraların nasıl açıldığını ne polise ne de doktorlara anlattı; korkuyordu. Olayın ardından defalarca telefon açtı Lynch. Özür diliyor, affedilmek istiyordu. Olaydan iki gün sonra kızı bir internet kafeye gitmeye ikna etti. Söylediğine göre Facebook’tan bir mesaj göndermişti ve okumasını istiyordu.
Başına gelecekler konusunda en ufak fikri olmayan Katie, evden çıktı. Yanına Latin görünüşlü, esmer bir adam yaklaştı. Katie, adamın para isteyeceğini sandı. Ama o, yüzüne sülfrik asit atıp kaçtı. Adamın adı Stefan Sylvestre’ydi; Lynch tarafından gönderilmişti. Katie kendini en yakındaki kafeye attı. Ambulans çağrıldı ama sonraki bir saat boyunca hiç bir şey yapılamadı. Yüzüne atılan maddenin ne olduğu bilinmiyordu.
Asidin bir kısmını yutmuştu Katie. Sol gözü kör oldu. Yüzünde, boynunda, kolunda ve göğsünde derece derece yanıklar vardı. Cerrahlar yüzündeki tüm deriyi soydu, yerine matriderm denen derinin muadili bir tabaka yerleştirdi. Böylece yeni ve sağlıklı bir cildin gelişmesi sağlanacaktı. Bu iki işlem ilk kez tek seferde yapılıyordu.

Haberin Devamı

40 AMELİYAT GEÇİRDİ

Genç kız 12 gün boyunca uyutuldu, 38 kiloya düştü. Tam 40 ameliyat geçirdi, yara izlerini düzleştiren ve nemlendiren bir maskeyi her gün 23 saat taktı. Devlet tarafından Fransa’nın güneyindeki bir kliniğe gönderildi. İngiltere’ye döndükten sonra Londra’daki dairesinden ayrıldı, ailesinin yanına döndü. Annesi ona bakabilmek için işini bıraktı.
Bu arada saldırı televizyon kameralarına yansıdığından suçlular kısa sürede yakalandı. Lynch iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. En az 16 yıl yatacak. Sylvestre’ye ise ömür boyu hapis cezası verildi ve o da en az 12 yıl yatacak.
Katie Piper; cinsel saldırıya uğradığından İngiliz yasalarına göre isminin saklı kalmasını isteme hakkına sahipti. Ama yara izleriyle insanların karşısına çıktı. Amacı yanık kurbanlarına dikkat çekmekti.
Hayatı belgesel de oldu. ‘Katie: Benim Güzel Yüzüm’ İngiliz televizyon kanalı Channel 4’te 2009’da yayınlandı. Tam 3.3 milyon kişi tarafından izlendi. Aynı yıl üç kez daha gösterildi. Biri de Noel günüydü ve sonunda Katie’nin Noel mesajı vardı. Kendi tecrübesini anlattı. İnsanları görünüşlerine göre yargılamamak gerektiğini söyledi. Hayal ettiği televizyon kariyerinde hızla yükselmeye başladı ama umduğu gibi güzelliği sayesinde değil. Belgeselin başarısı başka bir fırsat getirdi. Aynı kanal için yeni bir program yapacak, hastalık, kaza, saldırı veya ameliyat nedeniyle görünüşü bozulmuş insanlarla söyleşecekti. Adını ‘Katie: Benim Güzel Arkadaşlarım’ koydular. İlk bölümü 22 Mart’ta yayınlandı.

Haberin Devamı

BİR VAKIF DA KURDU

2009 sonlarında Katie Piper Vakfı’nı kurdu. Yanık veya başka sebeplerle fiziksel görünüşü bozulmuş insanlara dikkat çekmek ve yardım etmekti amacı. Hikayesini anlattığı kitap ‘Beautiful’ (Güzel), 17 Şubat 2011’de yayınlandı. Hemen en çok satanlar listesine girdi, geçen hafta The Sunday Times’ın bir numarasındaydı.

Yazarın Tüm Yazıları