Nedensiz etkiler

Bulunduğunuz çevrenin, ortamın, birlikte olduğunuz insanların "enerjinizi" yani sizi nasıl etkilediğini biliyor musunuz?

Evet, içinde yaşadığınız oda, ev, mahalle, işyeri ve benzeri mekanlardan birlikte olduğunuz insanlara kadar, dışınızda bulunan hemen her şeyden etkileniyoruz. Üstelik bu etkiler hiç de küçümsenmeyecek boyutlarda olup kimi zaman sempati, kimi zaman antipati biçiminde şuurumuza yansıyor.

Evinizin renginden tutun da içindeki eşyalara ve yerleşim düzenine kadar sizi öyle bir etkiliyor ki, ya rahat hissediyorsunuz kendinizi ya da rahatsız oluyorsunuz ve bunu mantığınızla bilemiyorsunuz.

İnsanın başarısını, sağlığını, ilişkilerini ve aklınıza gelen hemen bütün her şeyi yani bütünlüğünüzü etkiliyor. Sonra, içinde yaşadığınız semt ve birlikte olduğunuz insanlardan aldığınız etkiler sizi biçimliyor, değiştiriyor, rahatlatıyor veya gerilim içine girmenize neden oluyor.

Biraz duyarlı, biraz kendisiyle ilgili bir insan şöyle düşünüyor; "Bana neler oluyor, ben böyle değildim" diyor. Yahut, "Hiçbir neden yokken neden böylesine geriliyorum" diyebiliyor. Çünkü, düşünerek çözebileceğiniz bir durum yok ortada. Sadece ve sadece oturduğunuz evden, birlikte olduğunuz insanlardan, hatta yaşadığınız apartmanda oturan herhangi bir komşunuzdan bile etkilenebilirsiniz ve bunu düşünerek bulamazsınız. Sizin bilginizin dışında olan ve bilmenize imkan olmayan pek çok etki size kadar ulaşıp farklı bir hal yaşamanıza neden olabilir. Mesela, yan komşunuz ya da üst katta oturanlar o gün büyük bir gerilim yaşamış, çok üzücü bir olayın etkisinde kalmış olabilirler ve ailecek büyük bir gerilim yaşıyor olabilir ve sizin bundan zerre kadar haberiniz olmayabilir. Siz ise, gayet keyifli bir gün geçirmiş ve sonrada evinize gelmişsinizdir. Biraz sonra yavaş yavaş gerildiğinizi, hatta neredeyse patlayacakmış gibi hissetmeye başlarsınız ve o dakika "Ne oluyor" diye sorabilirsiniz. İşte bu hal, hiçbir şekilde sizden kaynaklanmadığı halde size ulaşan etkilerin bir sonucudur ve bunu anlamanız mümkün değildir. Böyle bir durumda ya dışarı çıkmalı veya bütün dikkatinizi sevdiğiniz konulara yönelterek dışarıdan gelen etkilere kendinizi kapatmalısınız.

Hareketli bir dönem


Duygusal patlamaların olabileceği bir gün. Yolculuklar sırasında tedbirli olmak gerekiyor. Tadilat, tamirat ve evle ilgili değişiklikler açısından son derece hareketli bir dönem. Emlak konularında ilginç gelişmeler ortaya çıkabilir. Gökyüzünün konumu bilinçaltının derinlerinden farklı isteklerin yükseleceğini ve maceracı duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor ancak güvenlik ihtiyacının da artacağını gösteriyor. Bu durum çelişkili isteklerin bir arada bulunabileceğini ve gerilim yaratacağını belirtiyor.
Yazarın Tüm Yazıları