Naturel 2006 Festivali’ndeyim

Aynı duyguyu paylaşan kişileri buluşturan festivaller düşüncelerin zenginleşmesini sağlıyor.

Yaratıcı zekayı uyandırıyor ve yepyeni isteklerin uyanması için arzuları tetikliyor.

İşte "Naturel 2006 Festivali" de benim duygularımı harekete geçirdi ve bu organizasyona katılmaya karar verdim ve şimdi buradayım. Harbiye’de Askeri Müze’de bugün başlayan festival Pazar gününe kadar devam edecek.

Festivale katılanlar alternatif yöntemleri tanıtırken aynı zamanda kadim bilgilerden yola çıkarak geliştirilen sistemleri ve pratik hayatı kolaylaştırmaya yönelik bilgileri sunuyorlar. Ben de Türkiye’nin tek Astroloji Derneğini tanıtmak için buradayım. Altın Işık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneği adına Cumartesi günü saat 14:00’de bir konferans vereceğim ve hem 2007 yılında Türkiye ve dünyayı nelerin beklediğini, hem de Pluto’na ne olduğunu anlatacağım. Ayrıca festival boyunca öğrencilerimle birlikte derneğin faaliyetlerini ve astroloji hakkında merak edilenleri cevaplayacağız. Doğrusu çok heyecanlıyım.

Şimdiye kadar sayısını hatırlamadığım kadar çok konferans ve seminer verdim. Üstelik bu festivalin ilk oluştuğu zaman da konferans vermek için katılmıştım. Fakat bu kez farklı hissediyorum. Çünkü festival boyunca burada olacağım ve izleyeceğim.

Üstelik bu festivalin ilk başladığı Naturel 2000 Festivalinden bu zamana pek çok gelişmeler oldu. Araştırmalar ve çalışmalar yeni boyutlar kazandı. Yepyeni isimler, yeni araştırmacılar ortaya çıktı. Ve bu festivalin aracılığı ile bütün bunlardan haberdar olacağım. Çalışmalarını tanıtmak için katılanlarla tanışacağım ve neler yaptıklarını, felsefelerini öğreneceğim. Üstelik aynı duyguyu paylaşan kişilerle birlikte olacağım. Çok heyecanlıyım.

Festivalin programına baktığımda öylesine çeşitlilik gösteren pek çok konu olduğunu gördüm ki, bunların hepsine katılmak, anlattıklarını dinlemek istiyorum. Sağlık, felsefe, alternatif yaşam biçimleri, müzik dinletileri, çeşitli gösteriler, imza günleri ve pek çok konferansın yer aldığı bu festivalde sanırım nereye bakacağımı şaşıracağım. Fakat öğrendiklerimi bu köşeden sizlere aktaracağım. İlginç bilgilerle karşılaşacağımı düşünüyorum. Bakalım neler öğreneceğim.

Ölüm ve ötesi

Başak Burcunda ilerleyen Ay sabahın erken saatlerinde Terazi Burcuna geçiyor. Uyum, ahenk, ilişkiler ve adaleti sembolize eden Terazi Burcu’nun sembolize ettiği özelliklerin uyandığı bir gün. Venüs ise Jüpiter ile Akrep burcunda kavuşum yapıyor. Bilinçaltının derinliklerini sembolize eden Akrep Burcu’da meydana gelen bu kavuşum bilinmeyeni anlamak için kuvvetli arzuların uyanacağını gösteriyor. Ölüm ve ölüm ötesini incelemek için duyguların derinleşeceğini işaret eden gökyüzünün konumu gizli isteklerin ortaya konacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları