My Pavyon by Cenk Eren’in önlenemeyen yükselişi

Yazımın başlığını öncelikle niye böyle attım.

Haberin Devamı

Cenk kardeşim gibi. ‘Dobra Dobra’da bir yıl birlikte çalıştık. Reytingler tavan yaptı. Yani Cenk yakınım o yüzden de koruduğum, kolladığım için değil. Cenk İstanbul’da olmayan bir konsept yarattı. Çok tuttu. Elitler, starlar, sahne ve sinema dünyasının pek çok ismi, dizi oyuncuları My Pavyon by Cenk Eren için günlerce öncesinden rezervasyon yaptırmak zorunda kaldılar. İzmirli elitler içinde bile, onu izlemek için İstanbul’a gidenler oldu. Bu ilgi ve beğeni bazı işletmecileri rahatsız etti. Hemen ayak oyunlarına başladılar. Ama olmadı. Cenk’in önünü kesemediler.

Çeşme gün bekliyor

Çeşme’de yer açması konusunda pek çok işletmeci araya girmemi istedi. Ben işletme ortağı Ali Sayar’ın telefonunu verdim. Çekildim. Karışmam da. İşim yazı yazmak ve televizyonculuk. Ama bu arada My Pavyon, 25 Haziran Cuma Bodrumda açılacak. Bodrum Bardakçı koyunda eski Club M otelin olduğu yerde. Bilenler bilir. Bu koy rahmetli Zeki Müren’ in yaşadığı sürece tüm zamanını geçirdiği koy olduğundan, onun adı ile de anılır. Club M bu yıl İstanbullu işletmeciler içinde adam gibi adam olanlardan Nişantaşı Biber Bar’ın patronu Emre Ergani tarafından Virgin Otel adıyla tamamen yenilenmiş olarak açılıyor. Plajı da Bianca Beach olarak işletilecek. Gece Kulübü de MY Pavyon olarak Perşembe, Cuma ve cumartesi günleri hizmet verecek. Ayrıca Perşembe geceleri büyük bir Olasılıkla Ferdi Özbeğen sahne alacak. Şuanda görüşmeler devam ediyor. Cuma ve Cumartesi geceleri Cenk program yapacak. Dekor İstanbul My Pavyon’un birebir aynısı. Cenk’ten önce Afet o yanık, muhteşem sesi ile izleyenleri yine büyüleyecek. Cenk’in işletme ortakları İstanbul’da olduğu gibi Ali Sayar ve Sabih Totah.

Ali Sayar’ın minik sarayı

Haberin Devamı

Geçen yıl ilk kez hizmete giren ve Ali Sayar’ın işletme ortağı olduğu ‘5 Oda Otel’ ise bu yıl açılmadan neredeyse sezon sonuna kadar dolu. 11 Haziran’da açılacak olan butik otelin beş odası da deniz manzaralı. İkoncanların ve elitlerin göz bebeği Bodrum Türkbükü’ nde. Otelin restoranında lezzet yıkılıyor. Dünya mutfağı. Aşçı Patrisya gözde. Geçen yıldan biliyorum. Metin-Hülya Aşık, Ayşe-Sinan Engin, Meral-Hasan Kosif, Canan Yaka-Ergin Tanca, Leyla-Orhan Kırça, Duriye-Nejat Arseven ve Özben Önal’ın daimi masaları vardı.

Sayın Baykal git artık

Haberin Devamı

Bu yazıyı Pazar yazdım sonuç ne olur bilmiyorum. Bildiğim tek şey magazin kadar ekonomi ve siyasetten de anlarım. Gençliğim 1974’de bir süre Ankara’da mücadele içinde geçti. Pek çok gençlik kollarında, sendikalarda aktif olmasa da görev yaptım. Aktif siyaset içinde de yer aldım. Daha yeni bazı partilerden teklifler geldi. Biraz karakterime uymadığından, en önemlisi sağlığım nedeniyle aktif siyaseti bıraktım. Ama güne CNN Türk, Haber Türk ile başlarım.
Değişim şart
Ana haberleri hiçbir özel kanalın kaçırmam. Siyasi ve ekonomi konusundaki açık oturumları takip ederim. Çok kitap okurum. Bu kadar kelamı niye ettim. Bu yazıyı yazmakta kendimde hak gördüğüm için. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birkaç kez de aynı masada yemek yedik. İstifa ettiği günden itibaren CHP’li pek çok isimle konuştum. Gerçek solcular ve milliyetçilerle. Aralarında Türkiye ekonomisinde söz sahibi olan iş adamları, eski milletvekili ve bakanlar, turizmciler, emniyet içinde bir zamanlar üst düzeyde görev yapanlar, yine bir zamanlar yargının en tepesinde görev yapmış büyüklerim, tanıdığım değerli köşe yazarları var. İsimlerini yazsam şoke olursunuz. Bir kişi dahi “Baykal kalsın” demedi. Tam tersine benim gibi, eski CHP’li, yeni AK Parti’li Ertuğrul Günay gibi kimse hükümetin böyle bir olayı yapmayacağını söylüyor.
Gerçek solcu kalmadı
Baykal’ın partinin başından gitmesi için yine CHP’nin içinden bu olayın ortaya çıkarıldığını iddia ediyorlar. 22 Mayıs’ta kurultay öncesi bu bombanın patlaması boşuna değil. Hemen her konuştuğum ve ben CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz gibi Parti içindeki en büyük tehlikenin Baykal olduğunu söylüyoruz. Şerefiyle, haysiyetiyle, işi uzatmadan Baykal gitmeli. CHP’nin oyları böyle yükselecek. Tabandan, tavana herkes onu istiyor hikaye. Gerçek Atatürkçüler, CHP’yi gerçek sevenler gerçek solcular, Baykal yüzünden partinin çok kan kaybettiğini söylüyorlar. Zaten parti içinde de gerçek solcuların da artık kalmadığını iddia ederek, “Tabandan, tavana herkes artık Deniz Baykal’ın gitmesini istiyor” diyorlar.

Haberin Devamı

Marina’daki ihale işletmeleri zora soktu

Bana göre İzmir’in bir numaralı balık restoranlarından biri Sipari. Özellikle yazın, kardeşim kadar yakın olan Yeniasır Gurup Başkanı Şebnem Bursalı ile birlikte Levent Marina Tesisleri’ndeki yerinde 15 günde bir de olsa keyif yapardık. Şimdi yapamıyoruz. İzmir’in o püfür püfür esen meltemi ile muhteşem mezeleri tatmaktan yoksun kaldık. Yalnız biz mi hemen üst katında yer alan ve Ali Zorer’e ait Kibele Et Lokantası’ndan keyif alanlar da öyle. Çünkü burayı kiralayıp Sipari ve Kibele’ye isletmeye veren Mehmet Ali Doğusel ile Levent Marina’nın sahibi konumunda olan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı arasında sorun yaşanıyordu. Sonunda olanlar oldu anlaşma iptal edildi. Yeni ihale 25 Mayıs’ da gerçekleşecek. Ali bu duruma bozulup. Olduğu gibi Kibele Et Lokantası’nı dağıttı. Zararı göze alıp, masa ve sandalyelerini kırdı. Levent Marina’yı terk etti.

Sipari, Gürel Tower’da

Haberin Devamı

Sipari’ in patronu Mehmet daha sakin olduğu için beklemede. Şimdiler de Hilton Oteli’nin karşısında Gürel Tower Residence tepesindeki yerinde durumu idare ediyor. İhaleyi kazanacak firma ile masaya oturup anlaşmayı düşünüyor. Kim kazanırsa kazansın bence Sipari’den iyi kiracı bulamaz. Bu arada tabi maddi kayıp büyük. Bu mevsimde de kışın da Levent Marina’daki Sipari’ de yer bulmak biraz zordu. Gürel Tower Residence’ deki Sipari’ in bir bölümü Lounge Cafe olarak hizmette. Harika bir yer. Özellikle akşam üstü barı olarak. Tam bir buluşma noktası. Aslında buradaki Sipari de bir başka keyifli. Mezeler, servis, mevsimlik taze balık ve kalite aynı. Yine 750 kişi yemekli, 1500 kişilik kokteylerde düğün, nişan ve organizasyonlar için de Mehmet terasın bir bölümünü ayırmış. Süper de şık yapmış. Telefon:0.232.441.71.71

NOKTA

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm gençlere ve benim gibi her yaşta kendini genç hissedenlere kutlu olsun

 

Yazarın Tüm Yazıları