MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu

Önceki gece Brooklyn Barclays Center’da düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri gecesindeki ödüllerin yanı sıra canlı performanslar da haftalardır konuşuluyordu.

Haberin Devamı

Malumunuz yeni albümlerinin çıkmasına az bir vakit kalan Katy Perry ve Lady Gaga çekişmesinin sahne olacağı canlı performanslar için tüm müzik dünyası nefesini tutmuştu.

MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu


Gecenin açılışını Lady Gaga “Applause” ile yaparken genel beklentinin aksine sahne şovu bence gayet sakin ve sıradandı. Vakti zamanında Gaga’nın kostüm niyetine et giyip katıldığı ödül törenlerine epey uzak olan bu gecede, günlerdir hakkında yazılan haberlere bakınca ben de bu kadar kıyamete daha şaşalı bir şov beklerdim.

Haberin Devamı

MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu



Gecenin esas olayı Justin Timberlake’in yaklaşık 17 dakika süren muhteşem sahne şovuydu. Talk Show programıyla bilinen Jimmy Fallon şovdan hemen önce Timberlake’i uzun uzun anlatarak, seyircileri iyice havaya sokacak cinste methiyeler düzerek anons etti. JT’nin şovunun en mühim kısmı, onu ilk tanıdığımız NYSNC ile birlikte şarkı söylemesiydi.

MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu


Şarkıdan şarkıya geçen mini bir konser gibi olan, 17 dakikalık şovunun ardından Jimmy Fallon Timberlake’e Michael Jackson Video Vanguard Award ödülünü takdim etti. Aslında bir diğer adıyla yaşam boyu başarı ödülü olan bu özel ödül 1991 senesinden beri Michael Jackson adıyla sanatçılara veriliyor. Her sene sadece bir sanatçıya verilen bu ödül, bir anlamda MTV kültürünü seneler içerisinde en iyi yansıtan ikonlarını ödüllendirmesi olarak da kabul ediliyor. JT’nin performansını bu yazıyı yazarken galiba 10 kere izledim. O kadar profesyonel ve teklemeden ilerleyen bir şov ki, insan hayran olmaktan kendini alamıyor.

Haberin Devamı


Geceye dair notlardan devam edersek; televizyon şovlarına pek katılmayan Daft Punk bu gecenin bir diğer şaşırtıcı katılımcısıydı.

MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu



En iyi Kadın Sanatçı ödülünü Taylor Swift’e vermek için sahnede hazır bulunan robotik ikili, ödül töreninde bu esnada ekranlarda kısa tanıtımı dönen yeni single’ları “Lose Yourself To Dance”i pazarlamak için Pharrell ve Nile Rodgers ile birlikte geceye renk kattılar. En iyi erkek sanatçıyı Bruno Mars alırken, yılın videosu ödülünü Justin Timberlake’in “Mirrors” şarkısı aldı. Geceye dair aklımda kalan bir diğer performans ise Maclemore & Ryan Lewis’in son single’ı Same Love oldu. Cinsel ayrımcılığı konu alan şarkının bitiminde grup, izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Gönül istiyor ki, bizim de ödül törenlerimiz bu seviyede bir renk ve cümbüşe sahip olsun.

Haberin Devamı


İşin aslı bu yazıyı haftasonu Küçük Çiftlik Parkı’nda düzenlenen Belle & Sebastian konseri ile başlamak istiyordum. MTV VMA ödülleri haberin güncelliği bakımından biraz öne geçti sıralamada. Cumartesi gecesi konser alanına girdiğimde “The Away Days” sahneye henüz çıkmıştı. The Away Days’in canlı performanslarını daha önce izleme şansım olmadığı için aslında bu etkinlik benim için daha da önem arz ediyordu. Konser alanı iyiden iyiye dolmaya başlarken yaklaşık 1 saate yakın sahnede kalan grup gerçekten çok iyiydi.

MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu



Tuhaf gelecek belki ama resmen böyle bir grubun bizim ülkemizden çıkıyor olmasından ötürü inanılmaz gurur duyuyorum. Grubun üzerinde çalıştığı ilk albümü için sabırsızlanmamak elde değil.

Haberin Devamı

MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu



Saat 22:00’a geldiğinde nihayet sahneye Belle & Sebastian çıktı. Birbiri ardına en sevilen şarkılarını seslendiren grup, konser sırasında Gezi olaylarına da değindi. “Park için yaptıklarınız için sizler haklıydınız” diyen grubun vokali Stuart, Gezi olaylarına karşı verdiği bu desteğinden ötürü konser kalabalığı tarafından uzun süre alkışlandı. Malum ekibin kadrosu biraz kabalık ve sahne müzisyenden geçilmez haldeyken, Stuart sahne önünde çılgınca dans edenleri, “gelin burada dans edin” deyip hepsini sahneye çıkarttı. Bu keyifli gece bis olarak “Get Me Away From Here, I’m Dying” ile sonlandı. Özellikle son şarkı olarak “Get Me Away From Here, I’m Dying” i seçmeleri pek manidar, Cumartesi tüm gece ve Pazar günü boyunca şarkıyı tekrar tekrar dinledim, bu unutulmaz geceyi hatırladım durdum. Eğer bu konseri kaçırdım diye üzülüyorsanız, Belle & Sebastian Eylül ayı boyunca Avrupa’yı turluyor. Belki uçundan köşesinden bir Avrupa şehrinde onları yakalarsınız, hatta yakalasanız ne iyi edersiniz.
Konser fotoğrafı için Güvenç Güres’e teşekkür ederim.

Haberin Devamı


https://twitter.com/hkky

Yazarın son yazıları

#23 Ağustos 2013 Keane'den best of müjdesi
#20 Ağustos 2013 Muhteşem kapanış Placebo'dan geldi
#13 Ağustos 2013 Placebo ile buluşmaya az kaldı
#06 Ağustos 2013 Roger Waters'dan Gezi'ye Selam
#02 Ağustos 2013 Bu iki konser kaçmaz
#30 Temmuz 2013 Dalgalandım da geldim
#19 Temmuz 2013 Iron Maiden ile tarihi son konser: 26.07.2013



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


Yazarın Tüm Yazıları