Moskova sefası

KIZILORDU Korosu, ‘Moskova Geceleri’ folk şarkısını dün akşamüstü CSKA ve ünlü koçu Ettore Messina için daha bir hüzünlü söyledi.

Haberin Devamı

Nedir bu Messina’nın Obradovic ustadan çektiği? 02-7-9 Euroleague finallerinde Panathinaikos ile Messina takımlarını yenip şampiyon olmuştu. İstanbul’da 26 sayı farkla nakavt ettiği maçın rövanşında koç Obradovic, CSKA’yı baştan havaya sokmamak için akıllı seçimle kont-rollü, set hücumlarla başladı maça.
24 saniyeyi sonuna kadar kullanarak, iyi üçlük isabeti bularak (14/7, % 50) momentumu hep elde tuttu Fenerbahçe. Ustanın bir sürprizi de, tarzı olduğu üzere gençler Kenan ve Melih’le başlayıp maçın pasını almak yerine, deneyimli ilk 5’le çıkmasıydı. CSKA ‘5’te 0’ üçlük sokarken, Fener’i zorlayacak baskıyı kuramadı ve 41-35’lik skorla odaya giden taraf olduk. CSKA, yumuşak karnımız boyalı alanı kullanamadan dışçıları Pargo ve Weems ile 22 sayı buldu.

Haberin Devamı

TEODOSIC NE YAZAR

3. çeyrekte maç kırmasıyla ünlü CSKA, Teodosic’in ağırlığını koyması (bu yarıda 14 sayı 4 asist) ve sokmaya başladıkları üçlüklerden buldukları 18 sayıyla Kanarya’yı sıkıştırmaya başladı. 59-56’yla son çeyreğe girildi. Ne var ki Fenerbahçe, geri adım atıp paniklemeden ve dinginliğini hiç yitirmeden ligin sayı kralı Bogdanovic’i antitez olarak devreye soktu. Kral, 18 sayı ile karşılık verirken Kleiza da mükemmel performansıyla ona eşlik etti. Vidmar ve Zoric de görevlerini kusursuz yapınca son dakika krizlerinden çıkarak çok önemli bir galibiyetle eve döndü Fenerbahçe Ülker...

Yazarın Tüm Yazıları