GeriBeslenme Önerileri Ton balıklı köfteler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ton balıklı köfteler

Ton balıklı köfteler

"Köfte tariflerinize bir yenisini daha eklemek istemez misiniz?"

Malzemeler

2 adet 160 gr’lık konserve ton balığı
2 tatlı kaşığı hardal
1/2 bardak ufalanmış ekmek
1 tatlı kaşığı limon kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı su (gerekmiyorsa koymayın)
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı yeşil soğan
Tuz ve karabiber
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Ton balığı konservelerinin içindeki suyu süzdürün ve ton balıklarını bir kaseye boşaltın.Kaseye hardalı, ufalanmış ekmeği, limon kabuğunu,limon suyunu, maydanozu, yeşil soğanı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yumurtayı eklemeden karışımın tadına bakıp tuzunu biberini ayarlayabilirsiniz.Yumurtayı da karışıma ekleyip karıştırın, eğer karışımınız çok kuru olduysa bir yemek kaşığı suyu ekleyebilirsiniz.Karışımdan irice 4 köfte elde edebilirsiniz. Köfteleri bir saat buzdolabında dinlendirin, böylelikle pişirirken dağılmazlar.Yapışmaz tavaya zeytinyağı koyun, ısınınca köfteleri ekleyip altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.

 

Rulo köfte tarifi için tıklayın!

False