Evde Yapabileceğiniz Pratik Mezeler
.
Ispanak Borani
Genişçe bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra sarımsak ve soğanları, ardından ıspanakları soteleyin. Ispanaklar sönünce soğuması için kenara alın. Süslemek için kullanacağınız 1 avuç dolmalık fıstığı tavada kızdırın. Soğuyan ıspanakları 4 yemek kaşığı süzme yoğurt ve bir fiske tuzla karıştırın. Tereyağını eritip boraninin üzerine dökün ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Boraniniz servise hazır!
Yoğurtlu Kabak Mezesi
Bu pratik ve lezzetli meze için 4 kabak, 2 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı süzme yoğurt, tuz ve zeytinyağına ihtiyacınız var. Kabakları rendeledikten sonra zeytinyağında pembeleşene kadar soteleyin. Bir fiske tuz ilave ettikten sonra soğumaya bırakın. Süzme yoğurda rendelediğiniz sarımsakları ekleyip soğuyan kabakları ve bir miktar zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak birkaç saat buzdolabında bekletin.
Zeytinyağlı Fava
2 su bardağı iç bakla, 2 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, limon, 3 yemek kaşığı, 1 tutam dereotu ve tuz ihtiyacınız olan malzemeler. Kuru soğanları ince doğrayarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Baklaları da ilave edip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek şekilde su ilave ederek 1 saate yakın kaynamaya bırakın. Baklanın daha kolay pişmesi için bir gece önceden suda bekletebilirsiniz. Pişen baklaları püre haline getirin. Ilımasını bekledikten sonra dereotunu ve zeytinyağını ilave ederek servis tabağına alabilirsiniz.
Deniz Börülcesi
Balığın yanına en çok yakışan mezelerden olan deniz börülcesini evde hazırlamak çok kolay. 1 demet deniz börülcesini bol suda haşlayın. İçerisine 3 diş soyulmuş sarımsak ilave edin. 8-9 dakika haşladıktan sonra kenara alarak soğumasını bekleyin. Zeytinyağı, sirke, nar ekşisi ve tuzla birlikte karıştırarak servis edin.
Közlenmiş Kırmızıbiber Salatası
Kırmızıbiberleri közledikten sonra kabuklarından ayırarak ikiye bölün ve servis tabağına dizin. Üzerine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon ve tuz ekleyerek servise hazır hale getirin.