Haydari
Meze denince akla ilk o geliyor, lezzetiyle damakları, görüntüsüyle sofraları şenlendiriyor. Üstelik evde yapmak sandığınız kadar zor değil. 5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı nane, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ihtiyacınız olan malzemeler. Beyaz peyniri rendeledikten sonra süzme yoğurtla karıştırın. İçerisine dövdüğünüz sarımsakları ilave edin. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırdıktan sonra naneleri ekleyin ve kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra tuzu da ekleyerek karıştırıp servis tabağına alabilirsiniz. Soğuması için 3-4 saat buzdolabında bekletmenizi öneririz.