GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Siyah Kan Gelmesi Nedir Ve Neden Olur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Siyah Kan Gelmesi Nedir Ve Neden Olur?

Adetliyken Siyah Kan Gelmesi Nedir Ve Neden Olur?

"Adetliyken siyah kan gelmesi neden olduğu merak edilen durumlardan biridir. Özellikle birçok yaşayan kişi tarafından da sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Adetliyken siyah kan gelmesinin ne olduğunu öğrenebilir ve buna göre gerektiğinde bilgilerinizi kullanabilirsiniz. Adetliyken siyah kan gelmesi nedir ve neden olur merak edilen tüm detayları sizler için derledik."

Adetliyken siyah kan gelmesi genellikle yoğun olan kanama dönemlerinden sona karşılaşılan bir durumdur. Kanamanın azalması sonucu rahimde bekledikten sonra dışarı çıkmasından dolayı kanın siyah gelmesi doğal bir durumdur.

Adetliyken Siyah Kan Gelmesi Nedir?

Adetliyken siyah kan gelmesi durumu birçok kadını tedirgin ettiğinden ne olduğu ve nedenleri araştırılan durumlardan biridir. Adetliyken siyah kan gelmesi durumu normal karşılanan bir durumdur. Genellikle adet dönemini yoğun bir kanama ile geçiren kişilerin adet bitimine doğru siyah kan ile karşılaşması doğaldır. Çünkü adet dönemi yoğun geçer ve rahimde bekleyen kan da son dönemlere doğru siyahlaşarak dışarı çıkar. Adet kanının koyu renkte gelmesi herhangi bir sorun göstermediğinden tedirgin olunması gereken herhangi bir durum olmaz.

Adetliyken Siyah Kan Gelmesi Neden Olur?

Adetliyken siyah kan geldiğinde bunun neden olduğunu merak eden birçok kadın vardır. Bu nedenle de adetliyken siyah kanın neden geldiği birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Adet dönemlerinde kanamanın çok yoğun olduğu zamanlarda bazı kanlar rahimde kalır ve bu nedenle de kanamanın sonlarına doğru onlar siyah renge yakın bir şekilde dışarı çıkar. Genelde yoğun kanama ile adet dönemini geçiren kişilerde kanamanın son zamanlarında siyah kan ile karşılaşılır. Bu doğal karşılanan bir durumdur ve adetliyken siyah kan gelmesi herhangi bir şekilde sağlık sorununa ya da kötü bir duruma işaret etmez.

False