Yıldız Öz Samaha
Lezizz YazarıYıldız Öz Samaha
Kalabalık Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdu. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledi. Bu iki şehrin çok kültürlü yapısıyla, muhteşem bir lezzet şölenine sürüklendi. Mutfaklardan taşan kokularıyla sokaktan geçenleri bile mest eden yemekleri “Yıldızlı Tarifler” kitabında topladı.

Tüm Yazıları


Kök sebzelerin gücü adına: Fırında yer elması

Kök sebzelerin gücü adına: Fırında yer elması

Bazı yemekler, “Ben normalde hiç sevmem ama bu çok güzel olmuş” dedirtir yiyenlere… İşte bugünkü tarifimiz tam da öyle bir etkiye sahip. Belki de yer elması daha önce hiç bu kadar lezzetli olmamıştı…

07.04.2021
Yemyeşil besin deposu: Avokado salatası

Yemyeşil besin deposu: Avokado salatası

Hem leziz, hem doyurucu, hem besin değeri yüksek, hem de pratik. İster salata ister meze o an canınız ne isterse…

28.01.2021
Mutfağımızın minik misafiri: Kayısılı tart

Mutfağımızın minik misafiri: Kayısılı tart

Tam kıvamında kıtır hamuru ve enfes kremalı bir tarta kim hayır diyebilir ki? Ben bugün değişik olsun diye kuru kayısılar kullandım ama zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum ve sizi tartınızın üzerini istediğiniz gibi süslemeye davet ediyorum. Tabii...

21.01.2021
Mutfağınızda farklı bir dokunuş: Lahana topları

Mutfağınızda farklı bir dokunuş: Lahana topları

Bazen mutfağımızdaki sebzelerle alışılmışın dışında tarifler denemek isteriz. Sunumu da lezzeti de mükemmel olsun diye düşünürüz. İşte size öyle bir tarifle geldim. Bu defa lahanayı sarmayacağız. Kendisi küçük lezzeti büyük lahana topları...

14.01.2021
Çay saatine yumuşacık bir merhaba

Çay saatine yumuşacık bir merhaba

Enfes bir dokuya sahip, tek bir dilimle asla yetinemeyeceğiniz bir tarifle geldim. Her çatalda yiyeni mest etme garantisi var. Yumuşacık ve fırından eve yayılan bu mis kokulu kek tarifini sizlerle paylaşıyorum.

07.01.2021
Yılbaşı günü meze derdine son: Bezirgani

Yılbaşı günü meze derdine son: Bezirgani

Güzel bir sofranın olmazsa olmazlarından biri de sanıyorum ki mezeler. Ana yemek olarak ne tüketilirse tüketilsin neredeyse masadaki herkesin eli o mezeye gider bir kere. Aslında bir kere iki kere derken bir de bakarsınız ki ilk tükenen şeyler...

31.12.2020
Kırmızı meyve aşkına: Frambuazlı kakaolu kek

Kırmızı meyve aşkına: Frambuazlı kakaolu kek

Çay ve kahve sohbetleri en güzel nasıl neşelenir derseniz size leziz bir dilim kek ile derim. Sade kakaolu kekler dünyanın en beğenilen lezzetlerinin başında gelirken içine biraz frambuaz ekleme fikri işi daha da cazip hale geliyor. Haydi o zaman...

24.12.2020
Yeni yıl bahane, kar tanesi tarçınlı kurabiyeler şahane

Yeni yıl bahane, kar tanesi tarçınlı kurabiyeler şahane

2020 yılının son ayındayız. Dünya üzerinde yaşayan ne kadar insan varsa o kadar duygu var bu yıla dair. Kimimiz çok sevdi bazılarımız ise hiç sevemedi bu yılı ama yine de tüm kapanışları saygıyla yapmamız gerektiğine inanıyorum. İşte bu sebeple bu...

17.12.2020