Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETEge’de kalburabastı çok seviliyor ve hemen hemen her bayramda bayram tatlısı olarak hazırlanıyor. Bayram tatlısı olarak evlerde ya kalburabastı ya el açması baklava ikram edilir. Çoğu evde de her ikisi birden olur. Üç gün boyunca süren bayram...
Kaybolmaya yüz tutan geleneksel lezzetlerimizden reyhan şerbetini ilk kez yedi yıl önce denedim. O günden beri her yaz soframızdan eksik olmuyor. Yazın sıcak günlerinde sıvı gereksinimimiz arttıkça sağlıklı içeceklere yöneliyoruz. Reyhan şerbetinin...
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık, çocuklara karnabahar sevdirmenin en güzel yolu… Üstelik çok kolay…Karnabahar kızartması yapmanın birkaç püf noktası var. Kızartma hamurunun soğuk olması ve kızgın yağda kızarması. Karnabahar kızartmasının çıtır çıtır...
Manisa mutfağının sevilen yemeklerinden bakla dizmesi yapmanın tam zamanı. Baklalar şimdi su gibi taptaze. Hele bir de sakız bakla olursa zeytinyağlı bakla dizmesinin tadına doyum olmuyor. Sızma zeytinyağı, sarımsaklı süzme yoğurt ve kıyılmış...
Mevsiminde tüketilen sebzeler daha bir lezzetli oluyor bana göre. Kış sebzeleri denince de akla ilk gelen sebzelerden biri ıspanak. Şimdi ıspanağın tam da mevsimi. Buyurun size Ispanakla yapılan pratik ve nefis bir tarif…
Yılbaşı sofralarının konseptine uygun tadını ve rengini çok beğeneceğinizi umduğum ayvalı pancar salatası… Yeni gelecek yılın sağlık, bolluk, bereket ve mutluluk getirmesini dileyerek tarifimi paylaşıyorum.
Balkanlardan hep soğuk hava dalgası gelecek değil ya, bugün de sımsıcak lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifi geliyor. Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı bugünlerde içinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba pişirmeye ne dersiniz?