Paylaş
🎈 Tarif: 3 Katlı Bar
◾ Kategori: Glutensiz (çölyak hastası olanlar glutensiz yulafı tercih etmeli)
🔸 Öğün: Ara öğün
👩🍳 Zorluk derecesi: Kolay
🍴 Servis: 12 dilim
🏃 Enerji: 1 dilim 150 kalori
👩🍳 Servis önerisi: Ara öğünde 1 dilim
Malzemeler:
Alt kat:
10 adet hurma (çekirdekleri çıkartılıp suda bekletilmiş)
2 su bardağı yulaf unu (yulafı mutfak robotunda çektim)
Orta kat:
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Üst kat:
100 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
Alt kat:
Hurmaların suyunu süz ve yulaf unu ile mutfak robotundan geçir. Hamur hafif yapışkan bir kıvamda oluyor.
Orta kat:
Karışımı pişirme kağıdına dök ve ellerin yardımı ile dikdörtgen haline getir. Fıstık ezmesini kaşık yardımı ile eşit şekilde alt taban üzerine yay.
Üst kat:
Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada erit ve barın üzerine dök. Dilimle ve dolapta 1-2 saat soğuma bırak ve afiyetle ye!
Hava geçirmeyen bir kapta 4-5 gün muhafaza edebilirsin!
Sevgiler Emine
Paylaş