GeriMutfak Tüyoları UN HELVASI TARİFİ: Un helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

UN HELVASI TARİFİ: Un helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

UN HELVASI TARİFİ: Un helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

Un helvası, özel ve önemli günlerin vazgeçilmezi. En önemli püf noktası ise uzun süre kavrulmasıdır. Tercihe göre de süt veya suyla da hazırlanabilir. Yapımı kolay ve pratik olan un helvasına ceviz de ilave ederek lezzetini katlayabilirsiniz. Peki un helvası nasıl yapılır? İşte tam kıvamında un helvası tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Un helvası, misafir sofraları için de harika bir seçenek. En önemli püf noktası da orta ateşte sabırla kavurmak. Eğer denemek isterseniz un helvası tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

UN HELVASI TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

UN HELVASI NASIL YAPILIR?

Helvanın şerbeti için şeker ve suyu tencerede kaynatın.

Şerbet olunca ocaktan alıp ılınması için kenarda bekletin.

Geniş bir tencereya yağı alın.

Unu da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Kokusu çıkınca ocağı kısıp koyu bir renk alana kadar kavurun.

Daha sonra ılık şerbeti üzerine ilave edin.

Şerbetini çekmesi için hızlı bir şekilde karıştırın.

Helvanız soğuyunca üzerine tarçın ve Hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False