Sosyete mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sosyete mantısı tarifi ve yapımı
Sosyete mantısı, yapımı pratik ve yemesi de bir o kadar keyifli bir tarif. Mantı hamuru açmaya vaktiniz yoksa yufkayla kısa sürede hazırlayıp sunabilirsiniz. Peki sosyete mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sosyete mantısı tarifi ve yapımı
Sosyete mantısı, yufka ile hazırlanan pratik bir tarif. Bu nefis yemek haşlama yerine kızartılarak hazırlanıyor. Üzerine eklenen yoğurt ve salçalı sosuyla da tadına doyum olmuyor. İşte sosyete mantısı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
3 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
SOSYETE MANTISI NASIL YAPILIR?
Soğanı rendeleyin ve kıymayla bir araya getirin.
Tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın.
Yufkanızı tezgaha serin. 4 eşit parçaya bölün. Daha küçük mantılar isterseniz 6’ya ya da 8’e de bölebilirsiniz.
Tereyağını eritip ılınmasını bekleyin.
İçine yumurtayı ekleyip çatalla iyice çırpın.
Yağlı yumurtalı karışımı fırçayla yufka parçalarına sürün.
Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirip sıkıca rulo yapın.
Ruloyu kendi etrafında döndürerek spiral şekli verin.
Pişerken açılmaması için kürdanla tutturup yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Yumurtalı karışımdan mantıların üzerine sürün.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp üstü kızarana kadar pişirin.
Bu arada sosu için sarımsağı rendeleyip yoğurda ekleyin ve çırpın.
Tavada yağı ısıtıp salçayı içine ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
Mantıları fırından çıkarıp servis tabağına alın.
Üzerine yoğurdu ve salçalı sosu gezdirip sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...