GeriMutfak Tüyoları Sıcak yaz günlerinde imdadınıza yetişecek frozen yapımının sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıcak yaz günlerinde imdadınıza yetişecek frozen yapımının sırları

Sıcak yaz günlerinde imdadınıza yetişecek frozen yapımının sırları

Meyvelisinden, dondurmalısına ve kahvelisine kadar birçok malzeme ile yapılabilen frozen her damak zevkine hitap ediyor. Baharatlarla yapılan frozen çeşitleri de farklı tatlar arayanlar için ideal.

Yaz mevsiminin en sevilen içeceklerinden biri olan frozen serinletici etkisi ile sıkça tercih ediliyor. Her ortamda keyifle içilen bu içeceği hazırlamak da oldukça kolay. 

İşte frozen yapmanın sırları:

Frozen genellikle iki kişilik hazırlanır. İki kişilik porsiyon için birkaç top dondurma ilave edilen frozen'da ayrıca dondurma çeşitlerine uyumlu meyveler de kullanılabilir.

Çeşitli meyve parçaları kullanılarak frozen çok daha leziz ve görsel açıdan tatmin edici hale getirilebilir. Tarçın ve kakao frozen içeceklerinde en sık kullanılan baharat çeşitlerinden.

Sıcak yaz günlerinde imdadınıza yetişecek frozen yapımının sırları

Kahveli ve çikolatalı frozen çeşitlerinde ise süsleme için çikolata veya karamel sos tercih edilebilir.

Frozen yapımında buz olmazsa olmaz malzemelerden biridir. Frozen yaparken birkaç parça buz kullanmanın yanında bardağın üzerine kırık buz serperek de servis yapabilirsiniz.

Frozen için dondurma en ideal serinletici malzemelerden biri. Vanilyalı dondurma her malzeme ile uyumlu olması açısından içeceklere leziz bir tat verir.

Seçilen malzemeye göre çikolatalı ve meyveli dondurmalar da tat vermesi için kullanılabilir.

Sıcak yaz günlerinde imdadınıza yetişecek frozen yapımının sırları

Frozen yaparken tüm malzemeleri bir karıştırıcı içerisine atarak karışım köpürene kadar döndürün. Karışım köpürdüğünde frozen hazır demektir. Frozen'ı karıştırırken kullanılan malzeme miktarına göre karışım süresi uzayabilir. İkiden fazla kişi için hazırlanan içeceklerde malzemelerin parçalanması için karışımı biraz daha uzun süre karıştırmalısınız.

Muz, avokado, çilek ve kivi gibi meyveler frozen'da en sık tercih edilen meyve çeşitleri arasındadır. Bu meyveler kremaya benzeyen dokuları nedeniyle de iyi birer seçenektir.

Frozen yapımında istenirse alkol de kullanılabilir. Alkolü sadece tat vermesi için az miktarda ilave etmek içeceğin daha leziz olmasını sağlar.

Özel bardaklar kullanmak frozen'ların daha şık servis edilmesini sağlar. Meyve dilimleri ve kamışla içeceklerinizi hazır hale getirebilirsiniz.

False