GeriMutfak Tüyoları Risotto nasıl yapılır? Kolay ve pratik risotto tarifi ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Risotto nasıl yapılır? Kolay ve pratik risotto tarifi ve yapımı

Risotto nasıl yapılır? Kolay ve pratik risotto tarifi ve yapımı

Et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek hazırlanan risotto İtalyan mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alıyor. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, risotto nasıl yapılır? Risotto malzemeleri nelerdir? İşte kolay ve pratik risotto tarifi ve yapımı.

İtalyan pirinç pilavı olarak adlandırılan risotto, bazı püf noktalarına uyulduğu zaman oldukça kolay hazırlanıyor. İlk defa bu lezzeti deneyecekseniz sebze veya tavuk suyunu azar azar ilave etmeli, pirinçleri sürekli karıştırmalısınız. İşte, adım adım risotto hazırlanışı.

Malzemeler:

• 300 gram Arborio pirinç
• 400 gram kestane mantarı
• Toz parmesan peyniri
• 2 diş sarımsak
• 1 litre et suyu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet kuru soğan
• Tuz
• Karabiber
• Maydanoz

HAZIRLANIŞI:

1. Tavaya tereyağı koyulur, üzerine kıyılmış sarımsaklar eklenir. Biraz kavrulunca doğranmış mantarlar eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilip kenara alınır.

2. Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı ve bir parça tereyağı eklenir.

3. Küçük küçük doğranmış kuru soğanlar eklenir ve biraz kavrulur. Biraz tuz serpilir.

4. Üzerine pirinç eklenir ve karıştırmaya devam edilir.

5. Kavrulan pirinçlerin üstüne et suyundan iki kepçe eklenir. Pirinçler suyu çekene kadar karıştırmaya devam edilir.

6. Her suyunu çektiğinde tekrar 2 kepçe et suyu eklenir. Son sular da eklendikten sonra ocak kapatılır toz parmesan ve bir parça tereyağı eklenir. Tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edilir.

7. Hemen ardından mantarlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır.

8. Üzerine parmesan ve karabiber serpilir.

False