GeriMutfak Tüyoları Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi

Kandil günlerinin sevilen lezzeti kandil simidi pastanelerden ve simitçilerden alınabileceği gibi evde bulunan malzemelerle de kolayca yapılabilir. İsterseniz susamlı, isterseniz de sade ya da çörekotlu yapabileceğiniz kandil simidini arzu ederseniz mahleple de tatlandırabilirsiniz. Sizin için hem mahlepli hem de mahlepsiz kandil simidi tariflerini bir araya getirdik. İşte mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi…

Bugün Miraç Kandili… Milyonlarca kişi kandil ibadetlerinin yanı sıra, kandil simidi geleneğini de yaşatmak istiyor. Mis gibi mahlep kokulu kandil simidinin tarifini arıyorsanız böyle buyurun:

Malzemeler
4,5 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yumurta
Susam

Yapılışı

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.

Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.

Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.

Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arzu ederseniz kandil simidinizi mahlep kullanmadan da yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ve mahlepsiz kandil simidinin yapım aşamaları ise şöyle…

Malzemeler

1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın.

Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Elle açıp çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar kesin.

Yuvarlakların ortalarını da şişe kapağı ile kesin.

Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın.

180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

False