Gelinim Mutfakta'da günün yemeği pideli köfte! Pideli köfte tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta'da günün yemeği pideli köfte oldu. Bursa'da çoğunlukla tercih edilen yemeklerden olan pideli köfte tarifi evde de pratik bir şekilde yapılabilir. İşte, damak çatlatan lezzetiyle pideli köfte tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Bursa’da İskender kebabın doğduğu yer olan Tarihi Kayhan Çarşısı’nda ortaya çıkmış lezzetlerden olan pideli köfte, sofralarımıza geliyor. Tırnaklı pidelerin üzerine yerleştirilmiş minik köfteler, yoğurtlu sos, tereyağı, közlenmiş sebzeler ile servis edilen pideli köfte evde de pratik bir şekilde hazırlanabilir. Peki, pideli köfte nasıl yapılır? İşte, pideli köfte tarifi detayları...
500 gram kıyma
3 adet tırnaklı pide
250 gram tereyağı
250 gram yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Domates salçası
Kıyma ve ekmeği mutfak robotunda iyice çekip buzdolabında bir gün dinlendirin.
Ertesi gün karabiber ve kimyon ilave ettiğiniz kıymayı iyice yoğurup köfte harcını hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler yapın.
Köftelerinizi ızgarada kızartın.
Pidelerinizi de ızgaraya köftelerin yanına koyup çıtır çıtır olmalarını sağlayın.
Kızaran pideleri küp küp doğrayıp tabağın altına yerleştirin.
Köfteleri ızgaradan alıp pidelerin üzerine yerleştirin.
Tabakların kenarına yoğurt koyun.
Salçayı suyla açıp hafifçe kaynatarak sos kıvamına getirin ve köftelerin üzerine gezdirin.
Son olarak kızdırdığınız tereyağını da köftelerin üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun…