Gelinim Mutfakta sebzeli çıtır börek tarifi: Evde kolay sebzeli çıtır börek nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Sebzeli çıtır börek tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından araştırılıyor. İster kahvaltı sofralarında ister beş çayında keyifle tüketeceksiniz. Sebzeli çıtır börek evde kolay ve basit şekilde kısa sürede hazır oluyor. Peki el açması gibi sebzeli çıtır börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta sebzeli çıtır börek yapımı...
Sebzeli çıtır börek, lezzeti ve çıtır çıtır haliyle sıcacık çayın yanında enfes bir eşlikçi olacak. Yapımı oldukça pratik olan sebzeli çıtır börek yapılışı, börek çeşitlerini sevenler tarafından araştırılıyor. Peki sebzeli çıtır börek nasıl yapılır? İşte tarifi...
GELİNİM MUTFAKTA SEBZELİ ÇITIR BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
3 adet yufka
5 dal taze soğan
3 adet havuç
250 gram beyaz lahana
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zencefil
Üzeri için:
1,5 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
GELİNİM MUTFAKTA SEBZELİ ÇITIR BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
İlk olarak yağı tavaya alın ve lahanayı ince ince doğrayıp kavurmaya başlayın.
Ardından havucu rendeleyin ve lahananın üzerine ekleyin.
Havuç ve lahana yumuşadıktan sonra doğranmış yeşil soğanı da tavaya ekleyin.
Daha sonra soya sosu, baharatları ekleyin.
İç harç hazır olduktan sonra yufkaları tezgaha serin ve önce ikiye, ardından da dörde bölün.
Yufkanın geniş kısmına iç harcı ekleyip sarın.
Börekleri sardıktan sonra önce yumurtaya ardından da galeta ununa bulayın ve fırın tepsisine dizin. Dilerseniz yağda kızartabilirsiniz.
Tepsiyi fırına verip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...