Gelinim Mutfakta saray katmeri tarifi: Saray katmeri nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta saray katmeri günün aranan tariflerinden biri oldu. Beşamel sos ile hazırlanan saray katmeri kıymalı harcı ile Kayseri yağlamasına da benziyor. Peki, saray katmeri nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta saray katmeri tarifi ve malzemeleri...
İşte saray katmeri malzemeleri ve yapılışı...
Krep hamuru için;
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
İç harcı için;
600 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Arası ve üzeri çin;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Öncelikle krep hamuru için malzemeleri geniş bir kaba alın ve iyice çırpın.
Krep tavasına bir miktar yağ damlatıp krepleri arkalı önlü pişirin.
İç harcı için soğanları küp küp doğrayın ve tavada rengi dönene kadar kavurun.
Ardından kıymayı ilave edip karıştırın ve son olarak baharatları da ekleyip kavurun.
Beşamel sos için tereyağı tavaya alın, eridikten sonra unu ilave edip karıştırarak kavurun.
Sonrasında sütü yavaş yavaş ilave ederek bir yandan karıştırmaya devam edin.
Tuzu ve karabiberi de ekleyip kıvam alınca ocağın altını kapatın.
Sunumu için tepsiye bir adet krep yerleştirin, üzerine beşamel sos dökün ve onun da üzerine kıymalı harçtan ekleyerek dağıtın.
Kaşar peyniri de serpiştirdikten sonra aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
En üste beşamel sosu ve üzerne kaşar peyniri döküp 190 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun...