GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta limonlu tiramisu tarifi : Evde kolay limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta limonlu tiramisu tarifi : Evde kolay limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta limonlu tiramisu tarifi : Evde kolay limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta limonlu tiramisu tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Kakaolu ve kahveli yapmaya alışık olduğumuz tiramisu bu kez farklı bir lezzetle beş çaylarınıza konuk oluyor. Peki, evde kolay limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, damak çatlatan limonlu tiramisu tarifi ve yapımı...

Nefis İtalyan tatlısı tiramisu limonlu versiyonuyla evlerinize geliyor. Orjinal tiramisu tarifinden sıkılanlar ve farklı bir lezzet arayanlara limonlu tiramisu tarifi favori tatlılarınızdan olacak. Limonlu tiramisu nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfkata limonlu tiramisu tarifi ve malzemeleri...

LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ

2 paket kedi dili

Islatmak için;

1 adet limon suyu

1 su bardak su

Yarım su bardağı şeker

Muhallebisi için:

1 litre süt

3 yumurta sarısı

2 tepeleme yemek kaşığı un

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı toz şeker

200 gram labne

1 paket krem şanti

Limon kabuğu rendesi

Limon sosu:

1 limon rendesi

1 limon suyu üzerine bir bardak dolana kadar su

1 yemek kaşığı nişasta

Yarım su bardağı toz şeker

LİMONLU TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

Kedi dilini ıslatmak için öncelikle bütün malzemeleri kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğuyunca kedi dillerini ıslatıp borcama dizin.

Muhallebisi için,un,nişasta ve şekeri bir kapta karıştırın. Üzerine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Sütü de ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Ardından ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

Soğuyunca toz şanti ve labne ekleyip çırpın. Ardından limon rendesini ekleyerek karıştırın.

Limon sos için, limon kabuğu rendesi ve şekeri iyice ovuşturun.

Limon suyunun devamını suyla tamamlayıp ocakta kaynatın. Tatlının üzerine dökün. Üzerine muhallebiyi dizip soğuyunca servis edin. Afiyet olsun...

 

False