Gelinim Mutfakta humuslu acılı köfte tarifi: Humuslu acılı köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta acılı humus tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. En çok sevilen mezelerimizden humus acılı köfte ile birleşince sofralara bambaşka bir lezzet katıyor. İşte, humuslu acılı köfte nasıl yapılır merak edenlere tarifin detayları...
Humus temel malzemeleri nohut ve tahin olan enfes bir mezedir. Kimyon, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla da kıvamını ve lezzetini kazanan humusu arzu ederseniz pastırma dilimleri ile de servis edebilir, farklı bir lezzet elde etmek isteseniz bir de acılı köfte ile denemenizi tavsiye ederiz. İşte humuslu acılı köfte tarifi ve malzemeleri...
Humus için;
2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Acılı köftesi için;
800 gram dana kıyma
3 adet arnavut biberi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
HUMUSLU ACILI KÖFTE NASIL YAPILIR?
Nohutları bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün sularını süzüp güzelce haşlayın.
Haşlanmış nohutları iki avcunuzun arasında hafifçe ovalayarak kabuklarını ayıklayın.
Sarımsakları mümkünde havanda döverek iyice ezin.
Tüm malzemeleri bir araya getirip havanda, mutfak robotunda ya da el blender’ı yardımıyla çukur bir kapta homojen bir karışım haline getirin.
Humusunuz hazır. Servis için geniş bir tabağa alıp ortasını çukur yapın.
Köftesi için; Soğan ve biberleri ince küpler halinde doğrayın.
Salçası, galeta unu, yumurta ve baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun.
Köfteleri yuvarlark şekil vererek kızgın yağda pişirin ve humusun ortasına yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun...