Fotoğraflar: Alamy
Yunanistan mutfağından öne çıkan 12 lezzet
Son yılların popüler tatil rotalarından Yunanistan lezzetli yemekleriyle de baş döndürüyor. İşte öne Yunanistan lezzetleri...
Dolmades (Dolmadakia)
Yunanistan’da ‘dolmades’ yani dolma deyince akıllara yaprak sarması geliyor. Temel malzemeleri pirinç, soğan, zeytinyağı ve baharatlar olan dolma içi, yapraklara sarılıyor. Ancak Türkiye’deki gibi incecik sarmalar görmeyi beklemeyin. Dolmades hayli hacimli sarılıyor. Yoğurtlu sos içinde pişirilmiş versiyonlarıyla da karşılaşabilirsiniz.
Yunanistan’da ‘dolmades’ yani dolma deyince akıllara yaprak sarması geliyor. Temel malzemeleri pirinç, soğan, zeytinyağı ve baharatlar olan dolma içi, yapraklara sarılıyor. Ancak Türkiye’deki gibi incecik sarmalar görmeyi beklemeyin. Dolmades hayli hacimli sarılıyor. Yoğurtlu sos içinde pişirilmiş versiyonlarıyla da karşılaşabilirsiniz.
Midyeli Pilav
Taze deniz ürünleri ile adından söz ettiren Yunan mutfağı, enfes deniz ürünlü lezzetler sunuyor. Midyeli pilav da bunlardan bir tanesi. Ayıklanmış midyelerin domates ve biberle harmanlandığı bu lezzet deniz ürünlerinden vazgeçemeyenlere hitap ediyor.
Taze deniz ürünleri ile adından söz ettiren Yunan mutfağı, enfes deniz ürünlü lezzetler sunuyor. Midyeli pilav da bunlardan bir tanesi. Ayıklanmış midyelerin domates ve biberle harmanlandığı bu lezzet deniz ürünlerinden vazgeçemeyenlere hitap ediyor.
Asma yaprağında sardalye
Asma yaprağında sardalye hem hafif hem de besleyici bir Yunan lezzeti. Sardalye balığının asma yaprağı içerisine sarılarak fırında ya da ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu leziz yemeği Yunanistan gezinizde mutlaka deneyin.
Asma yaprağında sardalye hem hafif hem de besleyici bir Yunan lezzeti. Sardalye balığının asma yaprağı içerisine sarılarak fırında ya da ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu leziz yemeği Yunanistan gezinizde mutlaka deneyin.
Feta peyniri
Yunanistan'ın geleneksel peyniri olan feta peyniri keçi, inek ve koyun çeşitlerine sahip. Tüm dünyada bilinen bir lezzet olan feta peyniri; salata ve yemeklerde de mezelerde de sıkça kullanılıyor.
Yunanistan'ın geleneksel peyniri olan feta peyniri keçi, inek ve koyun çeşitlerine sahip. Tüm dünyada bilinen bir lezzet olan feta peyniri; salata ve yemeklerde de mezelerde de sıkça kullanılıyor.