Yolu Portekiz’e düşenlere özel yeme-içme rehberi
Popüler Akdeniz ülkeleri arasında yer alan Portekiz yeme-içme kültürüyle dikkat çekiyor. İşte öne çıkan lezzetleri...
Portekiz, Akdeniz'in en ilgi çekici ülkelerinden biri. İber Yarımadası üzerinde bulunan bu ülkede yeme içme kültürü de Akdeniz esintileri taşıyor. Geleneksel yemek kültürünün yanında deniz ürünleri ile de beğeni toplayan Portekiz’in şarapları da dünyaca ünlü. İşte Portekiz yeme-içme rehberi…
Portekiz usulü omlet
Bu omlet Portekiz'de çok tüketilen yiyeceklerden biri. Yumurta, domates, karabiber ve tereyağı gibi malzemelerin karıştırılması ile yapılan omletin üzerine bolca maydanoz serpiştiriliyor.
Bacalhau
Portekiz'in geleneksel lezzetleri arasında yer alan bacalhau bir morina balığı türü. Farklı şekillerde pişirilerek servise sunulan bacalhau’yu denemeniz gerekenler listesine alabilirsiniz. Bacalhau ayrıca Portekiz'de balık pazarlarında ve çeşitli marketlerde de satılıyor.
Leitao
Leitao, biber ve sarımsakla harmanlanan etin ızgarada pişirilmesine verilen ad. Portekiz'de leitao'nun sayısız pişirme çeşidi olduğunu ve ek malzemelerle farklı tatlar elde edildiğini eklemekte fayda var.
Francesinha
Deniz ürünleri kadar et yemekleri de Portekiz'de ayrı bir yer tutuyor. En ünlü et yemeklerinden biri de francesinha. Bu yemek ızgara etin arasına çeşitli şarküteri ürünlerinin ilave edilmesi ve üzerine erimiş peynir ve yumurta konulması ile yapılıyor. Oldukça lezzetli ve doyurucu bir yemek olan francesinha, patates kızartması ile servis ediliyor.