Fotoğraflar: Alamy
Yiyeceklerin tazeliğini nasıl anlarsınız?
Bayat gıdalar tehlike saçıyor. Bunun için dikkatli olmak gerekiyor. İşte yiyeceklerin tazeliğini anlamanıza yarayacak püf noktaları...
Bayatlayan gıdaların üzerinde üreyen mikroorganizmalar ölümcül olabiliyor. Bu nedenle satın almadan önce ürünleri kontrol etmek önemli. Gıdaların taze olup olmadığını anlamak içinse birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. İşte onlardan bazıları...
Patates: Solanin zehirleyebilir
Kuru soğan: Kötü koku olmamalıdır
Yeşillikler: Yaprakları sarı olmamalıdır
Muz: Kahverengiyse alınmamalıdır
Balık: Parlak olmalıdır
Yumurta: Çatlak ve kirlilik
Dondurulmuş gıdalar: Buz parçaları
Et: Yeşil veya sarı renk olmamalıdır