Kaynak: Cooking Light Çeviri Sevin Turan Fotoğraflar: Ingimage ve Alamy
Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu
Mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltacak, daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi ve israfı önlemenizi sağlayacak ipuçları...
Eğer soyma ve doğrama bıçaklarınız köreldiyse ve bileme fırsatınız yoksa, tırtıklı ekmek bıçağını kullanabilirsiniz. Testere gibi yapısıyla körelmiş bıçaklarınızdan daha iyi iş çıkaracaktır.
Muzlarınızı kısa sürede olgunlaştırmak ve tatlandırmak istiyorsanız yapmanız gereken çok basit: Kabuklu muzu fırın kağıdı serilmiş bir tencereye ya da tabağa koyup ısınmakta olan fırına ya da mikrodalgaya atın. Kabuğu esmerleştiği anda muzunuz olgunlaşmış demektir.
Fırında bütün tavuk pişirirken bacaklarını bağlamak, etin daha dengeli pişmesini ve şeklini korumasını sağlar. Ancak bunu iple yapmak yerine tavuğun derisinin iki tarafına kesik atıp kemiklerin uçlarını buralara sokabilirsiniz.
İsraftan kaçınmak için un, şeker gibi kuru malzemeleri ölçmeden önce ölçü kabının altına bir parça fırın kağıdı yayın. Böylece ölçme işlemi sırasında dökülenleri kolayca toplayıp geri koyabilirsiniz.
Buzdolabı poşetine sıvı bir şeyler koyacaksanız önce poşeti çukur bir kasenin içine oturtun. Kenarlarını dışarı sarkıtın. Doldurma işlemini bundan sonra yapın. Aynı şeyi süsleme torbasına krema doldururken de yapabilirsiniz.