Yaz sofralarının serin lezzetleri... Nefis zeytinyağlı tarifleri
Havalar iyice ısınırken zeytinyağlılar da sofralarımızdaki yerlerini sağlamlaştırdı. Hele ki sıcak günlerde özellikle akşamları hafif bir şeyler yemek isteyenler çözümü zeytinyağlılarda buluyor. Sizin için tezgahlarda bolca bulunan sebzelerle enfes zeytinyağlılar hazırladık. Afiyet olsun...
Zeytinyağlı biber dolması, yaz aylarında sofraların olmazsa olmazlarından. Hele ki içinde dolmalık fıstığıyla, kuş üzümüyle tam olarak Ege usulü bir zeytinyağlı biber dolmasına kimsenin hayır demesi mümkün değil. Yemek olarak da meze olarak da damak çatlatan zeytinyağlı biber dolmasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi
İlkbaharın habercilerinden taze bakla, yaz geldi mi taneleniyor ve yerini iç baklaya bırakıyor. İç baklanın da zeytinyağlı yemeğine asla doyum olmuyor. Sıcak günlerde ağzınıza layık, besleyici, protein deposu bir yemek ararsanız zeytinyağlı iç bakla yemeğini mutlaka denemelisiniz. Şimdiden elinize sağlık diyor tarifimize geçiyoruz…
Taze barbunya tarifi
Barbunya yaz aylarında sofralarımızda kuru fasulyenin yerini dolduran nefis bir bakliyat. Hele bir de içine biraz havuç, bir iki diş de sarımsak girdi mi gerçekten tadına doyum olmuyor. Sizin için enfes bir zeytinyağlı taze barbunya tarifi hazırladık. Bir gün dinlendirdikten sonra daha lezzetli olan bu yemeği siz de mutlaka denemelisiniz…
Kuru incir dolması tarifi
İncir yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Kurusu da sadece yazın değil her mevsim zevkle tüketilebiliyor. Peki kuru inciri dolma malzemesi olarak kullanabileceğiniz aklınıza gelir miydi? Sizin için çok beğeneceğinize emin olduğumuz enfes bir kuru incir dolması hazırladık. Farklı bir dolma tarifi arayanlar bu yemeği mutlaka denemeli. Afiyet olsun…
Zeytinyağlı kabak kalye tarifi
Osmanlı saraylarından çıkma yemeklerden biri olan zeytinyağlı kabak kalye içinde et olmayan ama yediğinizde et yemiş kadar doymuş hissedebileceğiniz bir yemektir. Kalye kelime olarak yağda kavrulduktan sonra kaynatılmış etsiz pişmiş sebze yemekleri anlamına gelir. Anadolu’da ‘kale’ olarak da bilinir. Şimdi sizlere sultanlara layık bu yemeğin nasıl yapıldığını anlatalım…
Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi
Yaz sofralarında patlıcan olmazsa bir şeyler eksik kalır. Patlıcanın etle her türlü beraberliği çok nefistir ancak sıcak havalarda daha hafif bir şeyler arayanlar için zeytinyağlı patlıcan yemeğinin de tadına doyum olmaz. Siz de aynı fikirdeyseniz ve zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi arıyorsanız doğru yere geldiniz. İşte nefis zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi…
Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi
Ege'de sofraların olmazsa olmaz lezzetlerindendir zeytinyağlı kabak çiçeği dolması. O narin kabak çiçeklerinin içine doldurulan nefis pirinçli iç sayesinde bir kez yemeye başladınız mı kaç tane yediğinizi bilemeyecek hale gelebilirsiniz. Özellikle cacıkla muhteşem bir ikili oluşturan kabak çiçeği dolmasının tarifi için sizi aşağı alalım...
Zeytinyağlı enginar tarifi
İzmir'de diğer yörelere kıyasla sebze ağırlıklı besinler tercih ediliyor. Enginar'da İzmir mutfağında en çok çeşidi yapılan sebzelerden biri. Sadece çanak olarak tüketilmeyen enginarın yapraklarından da nefis tarifler hazırlanıyor. Kararmaması için özel biçimde ayıklanan enginar, tam bir karaciğer dostu. Akşam yemeğinizde hem leziz hem de sağlıklı bir yemek size eşlik etsin istiyorsanız, işte zeytinyağlı enginar tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Fasulye yemeği tarifi
Aslına bakarsanız her mevsim sofraların kraliçesi olabilecek lezzettedir ama özellikle yaz aylarında bol sulu taze domateslerle yapılmış, buz gibi bir zeytinyağlı taze fasulye yemeğinin lezzetine doyum olmaz. Yapanı çok fazla uğraştırmayan, kısa sürede pişen, sıcak da soğuk da yenebilen fasulye yemeği tarifimiz aşağıda. Malzemeleri kavurmadan çiğden yapılan taze fasulye yemeği tarifi her sofrada mutlaka yer almalı.
Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi
Kuru sebzelerle hazırlanan dolmaların tadı bir başkadır. Eğer daha önce denemediyseniz, bu tarifimiz tam size göre! Ankara mutfağından zeytinyağlı kuru biber dolmasını ılık veya soğuk tüketebileceği için yemeğini bugünden yapanlara göre oldukça pratik. Bu tarifi siz de bu denemek isterseniz detayları hemen aşağıda... Şimdiden afiyet olsun...
Lor dolması tarifi
"Dolmanın içinde peynir olur mu?" dediğinizi duyar gibiyiz ama tarifi denedikten sonra fikriniz değişecektir. Erzurum'a ait olan lor dolması pazı yapraklarının, bulgur, soğan ve lor peyniri ile buluşmasının yanı sıra yöreye has tereyağı eklenerek sarılıp pişirilmesiyle nefis bir hale dönüşüyor. Bu yöresel lezzeti denemek isterseniz tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması tarifi
Sarmanın her çeşidinin ismi bile ağızları sulandırmaya yetiyor. Bu kez farklı, kalorisi düşük, bir o kadar da lezzetli bir sarma tarifimiz var: Yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması. Temel malzemesi yeşil mercimek olan iç harç, kırmızı lahanayla buluşuyor, enfes bir lezzet oraya çıkıyor. Peki, yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması nasıl yapılır?
Zeytinyağlı taze bakla tarifi
Baharın en iyi temsilcilerinden biri enfes taze bakla olsa gerek. Dereotu, yoğurt ve taze sarımsakla birlikte servis edilen ve lezzetine doyum olmayan zeytinyağlı taze bakla tarifi hemen aşağıda…
Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifi
Ekşili dolma olarak da bilinen kuru sebzelerden yapılan dolmaları daha önce denemediyseniz sıkı durun, bu tarifle kuru sebzelerle yapılan ekşi dolmalara bayılacaksınız. Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, ılık ve soğuk tüketildiğinden dolayı, yemeğini bugün yapıp yarın tüketenler için oldukça pratik bir tarif. Siz de bu tarifi denemek isterseniz detaylar hemen aşağıda…