Yaz aylarının düşük kalorili sebzesi kabakla yapabileceğiniz yemek tarifleri
Kabak yaz aylarında en bol olan sebzelerin başında geliyor. Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla dolmadan mücvere çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz. "Peki bunu nasıl yapacağım?" diye soruyorsanız, işte enfes kabaklı tarifler....
Zeytinyağlı kabak kavurma tarifi
Kabak yaz aylarının en sevilen ve en sık tüketilen sebzelerinden. Kalorisinin düşük olması, içeriğinde bol miktarda su olması da kabağı yaz aylarında hafif bir şeyler arayanların gözdesi haline getiriyor. Kabakla hep aynı yemekleri yapmaktan sıkıldıysanız bir de zeytinyağlı kabak kavurmasını deneyin. Et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi tek başına ana yemek olarak da tüketebileceğiniz kabak kavurmasını çok beğeneceğinizden eminiz.
Tütsülenmiş somonlu, çilekli kabak makarnası salatası tarifi
Makarna yemek istiyor ama çok fazla karbonhidrat ya da gluten tüketmek istemiyorsanız o zaman kabak makarnası imdadınıza yetişiyor. Biz kabak makarnasının üzerine avokado, somon, çilek ve peynir ekledik ama siz arzu ederseniz çok farklı malzemelerle de bu makarna salatasını yapabilirsiniz. İşte nefis tarifi...
Sandal sefası tarifi
Kabak dolması sevenleri de karnıyarık sevenleri de tek bir yemekle mutlu edecek bir tarifimiz var: Kabak sandal diye de bilinen sandal sefası. Kavrulmuş kıymanın kabakların içine doldurulması ve üzerinde beşamel sosla fırında pişirilmesi diye özetleyebileceğimiz bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Biz bugün kıymalı sandal sefası yaptık ama tavuklu hatta peynirli sandal sefası bile yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Havuçlu kabak salatası tarifi
İşte deneyebileceğiniz farklı bir salata tarifi daha! Hem pratik hem de oldukça lezzetli... Tek yapmanız gereken rendelenmiş havuç ve kabakları yağda hafifçe çevirip sonra da yoğurt, sarımsak ve cevizle karıştırmak. Hepsi bu kadar! Yoğurtlu meze ve salatalı sevenlerin bayılacağından eminiz.
Çıtır kabak kızartması tarifi
Yaz aylarının en sevilen kokularındandır akşam üstleri mutfaklardan gelen mis gibi kızartma kokuları. Patlıcan biber de çok güzeldir ama çıtır çıtır kabak kızartmasının tadı da başka hiçbir şeyde bulunmaz. Siz de aynı fikirdeyseniz kabak kızartması tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
Kabak cacığı tarifi
Genellikle pişirilerek yenen kabağı çiğ de tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin kabağa sarımsaklı yoğurt ekleyip farklı bir cacık elde edebilirsiniz. Bol miktarda su içeren bu tarif yaz günlerinde hem açlığınızı kolayca geçirecek, hem de buz gibi lezzetiyle içinizin ferahlamasını sağlayacak.
Kuru kabak dolması tarifi
Sofralarınızı lezzetli mi lezzetli kuru kabak dolmasıyla taçlandırın... Kuru patlıcan dolmasını sık sık yapıyorsanız, yanına kuru kabakları da mutlaka ekleyin.
Kabak cipsi tarifi
Sağlıklı atıştırmalıklar istiyorsanız kabak cipsinden daha iyisi yoktur. Fırında kolaylıkla yapacağınız kabak cipsinin çıtır çıtır olması önemlidir. Yeterince kızarıp istenilen çıtırlığa ulaştığında afiyetle yiyebilirsiniz.
Etli kabak dolması tarifi
Dolmaların en güzeli, en hafifi, en sevileni kabak dolmasının zamanı geldi çattı. Etlisi ayrı zeytinyağlısı ayrı lezzetli olan kabak dolmasını özellikle yoğurtla servis ettiğinizde tadına doyum olmaz. Çok uğraşmadan yapabileceğiniz etli kabak dolmasının tarifini aşağı bırakıyoruz. Denemek istemez misiniz?
Kabak turtası tarifi
Yaz gelince yeşil sebzeleri daha bir zevkle yemeye başlıyoruz. Bunların başında da kabak geliyor. Yoğurtlu, yumurtalı sosuyla bir nevi graten olan fırında kabak turtasının yapılışını arıyorsanız tarifimiz huzurlarınızda. İşte mutlaka denemeniz gereken fırında kabak turtası tarifi...
Cevizli kabak salatası tarifi
Lif ve demiz açısından çok zengin bir besin olan kabağı, daha çok zeytinyağlı yemeklerde veya mücver yapımında kullanıyoruz. Fakat, cevizli kabak salatasını da denemenizi tavsiye ederiz. İster misafir sofralarınızda isterseniz de ara öğünlerde tercih edebilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok pratik. Lafı fazla uzatmadan, karşınızda cevizli kabak salatası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Kabak kavurması tarifi
Kabak yaz aylarının en sevilen ve en sık tüketilen sebzelerinden. Kalorisinin düşük olması, içeriğinde bol miktarda su olması da kabağı yaz aylarında hafif bir şeyler arayanların gözdesi haline getiriyor. Kabakla hep aynı yemekleri yapmaktan sıkıldıysanız bir de zeytinyağlı kabak kavurmasını deneyin. Et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi tek başına ana yemek olarak da tüketebileceğiniz kabak kavurmasını çok beğeneceğinizden eminiz.
Kabak kabuğu kavurması tarifi
Kabak sevenlerin bayılacağı harika bir tarifimiz var: Amasya yöresine ait kabak kabuğu kavurması tarifi... Bu tarifte kabakların sadece kabuklarını kullanmanız gerekiyor adından da anlaşıldığı gibi. İçini ise başka tarifte kullanıp bir kabaktan iki farklı yemek çıkarabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Çiğ kabak salatası tarifi
Yemeklerinizin yanına çok yakışacak harika bir tarifimiz var. Sofranızda çiğ kabak salatasına da yer açın. Çabucak hazır olan bu salata hafif bir şeyler arayanlar için de ideal. Kabakları soyup rendeleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. İşte bu kadar... Şimdiden afiyet olsun...